Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgebicki
Wyświetlenie odpowiedzi
Wiem dobrze, że nasze poglądy wcale się aż tak bardzo nie różnią. Ja też jestem za skatalogowaniem jak największej ilościo podstawek, ale - i tutaj wkraczamy do dyskusji o potencjalnej wersji 2.0 katalogu - ja widziałbym trochę inaczej metodologię podziału! Jestem za katalogowaniem wzoru na zasadzie np. TYK-1 oraz za podawaniem w opisie i oznaczanie poszczególnych odmian (roboczo nazywanych "pod-wzorami") np. TYK-1.A lub cos w tym stylu, ewentualnie podawaniem w opisie podstawki, że np. ten wzór ma jeszcze wersję większą, mniejszą, błyszczącą itp. (patrz: katalog podstawek litewskich Linasa). Pisze to jeszcze raz, bo wiedzę, że chyba nie zostałem zrozumiany! Mnie chodzi o generalną zasadę na przyszłość!!!
I zaczynam powoli zgadzać się z tym, że może trzeba by jednak wydzielić z tego wątku lub zacząć nowy wątek w temacie nowej wersji katalogu od poprawiania istniejącego. Na początku wydawało mi się, że to się bardzo łączy, ale po nieporozumieniach związanych z moich niedzielnym postem widzę, że byłoby to jak najbardziej zasadne. Do wszystkich: zaczynamy nowy wątek ws. zasad nowej wersji katalogu???
A kończąc sprawę kolorów - dla mnie naprawdę żółty jest podobny do złotego (szczególnie przy tych dwóch podstawkach!) i chyba nie ja jeden tak sądzę (Mafar broń mnie, Ty zacząłeś ten temat!!!). Jeśli uważacie, że to ma aż tak duże znaczenie - nie będę się upierał. Niech decyduje większość! Ale zdania nie zmianiam, bo dl mnie to jest odmiana tego samego wzoru!
Comment