XI Ankieta Kol. Podstawek 2008 (Cooper)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

XI Ankieta Kol. Podstawek 2008 (Cooper)

Połowa grudnia mineła tak więc tradycyjnie donoszę o corocznej Ankiecie Kolekcjonerów Podstawek Piwnych. W tym roku odbędzie się ona już po raz jedenasty
    Nowością w ankiecie jest rubryka PODSTAWKI Z BROWARÓW DOMOWYCH. Myślę że temat jest już na tyle dojrzały ilościowo iż warto go pokazać w ankiecie. Oczywiście podstawek tych nie liczymy w ramach zbioru podstawek polskich ale podajemy tylko ich sumę w wyznaczonej rubryczce(tzn bez rozbijania ilościowego na konkretne browary domowe). Ankieta tradycyjnie jest całkowicie bezpłatna. Pojawią się na niej całkowicie nowe browary i 1 nowy kraj. Formularze zostały już wysłane do wszystkich uczestników edycji ubiegłorocznej. Poniewaz z przyczyn technicznych za bardzo nie mogę ich tutaj załączyć - wszystkie osoby ktore chciały by wziąść udział a nie było ich w edycji za rok 2007 - proszę o maila na adres cooperbeer@wp.pl. Pozdrawiam i zapraszam do udziału !
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • Cooper
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Nieprzekraczalny termin nadsyłania wyników zarówno mailowych jak i pocztą klasyczną to 15 STYCZEŃ 2009. Wyniki ankiety powinny ukazać się w lutym. Dotychczasowa praktyka wskazuje iż w miarę spoko wyrabiam się z do3mywaniem tej obietnicy
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

PILNA WIADOMOŚĆ DLA PRZEMKA BORONIA !!!
      Masz przepełnioną skrzynkę mailową !! Z tego właśnie powodu nie doszedł mój pierwszy mail z formularzem w grudniu oraz ten wczorajszy ponowny. Pozbądź się spamu i jeszcze raz przypomnij mi o wysłaniu Ci formularzy. Termin ich nadsyłania to 15 styczeń. Nie znam Twojego loginu na brobizie ale wiem że wchodzisz na tą stronę. Ewentualnie prośba do osób mających kontakt z Przemkiem o przekazanie mu tej informacji.

Comment

• skandal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1439

Miałem problem z sumowaniem w tabeli "podstawki polskie". Jedna z komórek nie sumowała się z resztą także zwróćcie na to uwagę.

Comment

• mwa
          • 2003.01
          • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedzi
          Miałem problem z sumowaniem w tabeli "podstawki polskie". Jedna z komórek nie sumowała się z resztą także zwróćcie na to uwagę.
          Niby która?

Już wiem, C3 czyli pierwsza z góry Browaru Antonowo.
          Last edited by mwa; 2009-01-09, 17:43.
          Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Tak , macie racje . Antonowo nie sumuje się ale już to odkryłem i sprawdzam (naprawiam) na każdym otrzymanym formularzu. Nikomu Antonowa nie odliczę Prawdopodobnie nastapiło to gdy zmieniałem tabelkę tzn dostosowywałem ją do obecnych ilości browarów i nie chcący "zepsułem" formułę excella w sumowaniu. Oprocz tego Antonowa póki co nie dostrzegłem błędów programowych w formularzu.

Comment

• mwa
              • 2003.01
              • 5071

Cooper, super robota, a to tylko małe niedociągnięcie. Spokojnej roboty
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• skandal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1439

Szybko to można samemu poprawić, ja nawet nie szukałem która. Reszta bez zarzutu. Dziś wysyłam swoją.

Comment

• mgebicki
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2001.08
                  • 93

Ankieta za 2008 wysłana. Spis podstawek zrobiłem w oparciu o katalog polskich podstawek wg Radka Kwietnia. Wyjątek stanowi Miłosław. Na dzień 31-12-2008 brakuje mi równo 70 powojennych polskich podstawek.

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6056

tak jak napisałem Ci Mateo w mailu - chyba ma to tylko sens gdy wszyscy uczestnicy by tak liczyli do anki a póki co podejrzewam że jedynie ty zadałeś sobie trud weryfikacji z katalogiem. Jeśli 3masz w zbiorze podstawkę której nie ma w katalogu a pożniej jej nie liczysz do ankiety to według mnie jest to sprzeczność wzgledem samego siebie Katalog jak twierdzą wszyscy a na pewno większość zbieraczy celulozy piwnej - to tylko narzędzie, pomoc w zbieraniu a nie wyrocznia
                    Ja póki co - tym razem publicznie - proszę Cię o konsekwętność w liczeniu i zgłaszaniu tekturek przedwojennych bo kiedyś podawałeś. To na pewno bardzo uatrakcyjniło by moją "anię" a na tym jako autorowi , mi zależy
                    Dziękuję wszystkim kolekcjonerom którzy już nadesłali mi formularze i poganiam spóźnialskich - zostały jeszcze tylko 3 dni Panie i Panowie !

Comment

• AŃĆKA
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2003.01
                      • 315

Formularz nie zlicza również Zambii - w swoim formułę poprawiłam i właśnie wysłałam , heeh 2 dni przed końcem
                      http://www.beercoasters.i15.eu

Comment

• Cooper
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

Dzięki Aniu za wyłapanie drugiego błędu. Oba tzn "antonowski" i "zambijski" już naprawione w formularzu plus sprawdzone pod tym kątem już wpisane dane a te wpisuje praktycznie na bieżąco co oznacza że ankieta prawie na pewno ukaże się znacznie wcześniej niż to zapowiedziałem ale nie chce zapeszyć. Już wiem że pojawią się minimum 3 nowe kraje z których wcześniej nie zgłaszano mi podstawek. Wszystkie już dopisałem do przyszłorocznego formularza. Mimo iż ilość spóźnialskich sukcesywnie się zmniejsza z dnia na dzień, nadal brakuje mi jeszcze troszkę osób ale myslę że będzie OK

Comment

• grzeber
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2002.05
                          • 2875

Panie Wojtku niestety odkryłem kolejną pomyłkę w formularzu. Niestety nie ma w nim miejsca na wpisanie browaru nie wyszczególnionego na liście. Przypadłość ta nie dotyczy zapewne wielu osób ale w latach poprzednich takowe miejsce było. Pozwoliłem sobie zatem dodać w moim formularzu jeden browar na samym końcu po N/N a przed SUMĄ.
                          pozdrawiam
                          www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Cooper
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6056

Wolne miejsce na kolejne browary jest w formularzu papierowym (dla uczestników nie posiadających komputera bądź konta e-mail) natomiast w wersji e-mailowej formularza jest 1 wolne miejsce ale mając ich więcej spokojnie można dopisać albo zupełnie pod tabelką albo - znając excella - pomiedzy "N/N" a SUMĄ. W pierwszym przypadku nie ma obaw że browary nie zostaną zsumowane. Na pewno wpiszę je alfabetycznie i dodam do całości zbioru właściciela. Absolutnie proszę nie wstawiać brakujących browarów alfabetycznie w odpowiednie miejsce w tabeli gdyż burzy mi to szyk tabeli którą kopiuję do arkusza ankiety ! Pozatym nowo dodany browar jest niezauważalny. Z drugiej strony przyznam że po wbiciu większości ankiet zgłoszono mi jedynie 2 browary nie wystepujące wcześniej w formularzach/ankietach. Tak czy siak do przyszłorocznego formularza dostawię kilka kolejnych wolnych kratek na wypadek wysypu nowych browarów. Przypominam iż jutro mija "dedlajn" nadsyłania ankiet i poganiam spóźnialskich w tym mojego przedmówcę.

Comment

• mgebicki
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2001.08
                              • 93

Wojtku, podaj tak dla ciekawości ilość osób które odesłały ankiety

Comment

Przetwarzanie...
                              X