Parę pytań do znawców tematu.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Nadal popieram uzupełnienie profilu, ale gdzieś doczytałem, że jesteś z Łowicza. Sprawa wydaje się więc prosta. 24 stycznia rankiem melduj się na giełdzie w Warszawie, przy ulicy Oczki. Masz okazję poznać wielu kolekcjonerów i zdobyć kilka kilogramów złomu do swojej kolekcji. Jeśli znajdziesz mnie albo mojego syna Krzyśka (Kibi junior), to podtrzymuję swoją deklarację, kilkadziesiąt kapsli dostaniesz gratis, z pewnością coś Ci dojdzie do zbioru.
    Giełdy birofilistyczne organizowane są praktycznie w każdym miesiącu, ale na wcześniejszą ani bliższą niż warszawska nie masz co liczyć.

Comment

• Kosa333
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.12
      • 78

Jak sam zaznaczyłeś, jestem nowicjuszem

Więc, na czym polega taka giełda? Czy z takimi małymi zbiorami mam w ogóle co tam szukać?

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Na giełdzie możesz powymieniac się kapslami lub dostac za free lub zakupic za groszowe sprawy. Im mniejszy zbiór tym lepiej, bo można z giełdy wrócic nieźle obładowanym .
        Tak jak kibi napisał przyjedź na giełdę do Warszawy, to wszystkiego dowiesz się w praktyce ;-).

Comment

• kibi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kosa333 Wyświetlenie odpowiedzi
          Więc, na czym polega taka giełda? Czy z takimi małymi zbiorami mam w ogóle co tam szukać?
          Im mniejszy zbiór tym więcej masz do szukania .
          Jeśli w sumie masz niecałe 300 kapsli to zapewne Twoje dublety nie będą obiektem powszechnej zazdrości (choć nigdy nic nie wiadomo), ale jeśli naprawdę zastanawiasz się nad powiększaniem kolekcji, to na najbliższej swojego miejsca zamieszkania giełdzie powinieneś być obowiazkowo. Taka druga okazja w nadchodzącym roku się nie zdarzy.
          Pamiętam jak byłem po raz pierwszy na giełdzie: z pewnością nie będziesz żałował.

Comment

Przetwarzanie...
          X