stłuczki starych butelek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • qulek82
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.10
    • 33

stłuczki starych butelek

Od pewnego czasu zbieram stłuczki starych butelek,fotografuję i staram się nie wyrzucać.Może to trochę śmieszne i naiwne po co komu ..stłuczki.Mam takie pytanie czy można taką stłuczkę umieścić w dziale kolekcjonerstwo.Dla przykładu blisko mojego zamieszkania browar w Chojnowie.Muszę nadmienić,że są to butelki o różnej pojemności i grubości szkła- niestety stłuczki,co o tym sądzicie ....
    Attached Files
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

jak najbardziej do umieszczenia, może niedługo potem ktoś kto ma je w całości zgłosi się fotkami do podmiany
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• nikita_banita
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 1363

O ile wiem, kolekcjonerom butelek nie przeszkadza brak jakiegoś elementu butelki - szczególnie jeśli chodzi o te najstarsze sztuki .

Comment

• dryx
        † 1966-2017 Piwosz w Raju
        • 2002.04
        • 1735

Każdy obiekt birofilski godzien jest uwiecznienia dla potomnych. Jeśli ktoś ma kompletne te butelki to podeśle zdjęcie. Jak na razie to są jedyne zdjęcia, a dla kolekcjonerów butelek są bezcenne jako wskazówka do porównania lub poszukiwań.

Comment

• Niedzwiadek14
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2006.04
          • 121

Ja w swojej kolekcji mam wiele stluczek ,i cenie je bardzo wysoko .Wiekszosc to naprawde cenne sztuki!Nawet nie wymieniam je na sile na cale.Mysle sobie ze moze kiedys uda mi sie je w jakis sposob zrekonstruowac
          Pozdrawiam!

Comment

Related Topics

Collapse

• methiu83
            Identyfikacja 2 starych butelek po piwie
            methiu83
            Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
            2020-05-25, 19:38
          • dadek
            Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
            dadek
            Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
            2025-01-12, 18:42
          • dadek
            Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
            dadek
            Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
            2025-01-28, 01:04
          • dadek
            Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
            dadek
            Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
            2023-12-05, 00:56
          • dadek
            Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
            dadek
            Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
            2024-10-04, 23:49
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...