Być może ktoś podzieliłby się zemną swymi pomysłami. Mam trochę tego szmelcu. Trzymam w płaskich, tekturowych pudełkach, którre zaczynają zajmować mi sporo miejsca. Kto ma jakiś inny patent ?
Kapsle - jak przechowywać
Collapse
X
-
Ja wprawdzie tego nie zbieram, ale widziałem, że chłopaki robią sami płaskie, tekturowe pudełka o "wzroście" kapsla i w nich są te kapsle poukładane. Te pudełka pakuje się z kolei do dopasowanego dużego pudła. Zresztą podobnie trzyma się patenty. -
Ja naklejam na kartony i przechowuję w segregatorach. Do jednego segregatora wchodzi mi 8-9 kartonów co daje nieco ponad 400 szt. kapsli. Minusem takiego przechowywania jest to, że nie mogę obok siebie umieścić kapsli z tego samego browaru zdobwanych w różnym czasie.Comment
-
sa specjalne klasery (bardzo podobne do tych na numizmaty)Comment
-
djot !
Powinieneś pozakładać osobne segregatory dla browarów, lub choćby osobne karty dla każdego. Tak zrobiłem z etykietami. Kosztowało mnie to trochę pieniędzy, ale ułatwiło zarazem segregowanie. Podzieliłem na państwa i w razie przychodów biorę odpowiedni klaser i uzupełniam.Comment
-
Ja zastosowałem do etykiet segregatory – ułatwiają segregowanie. A kapsle których nie zbieram ale zatrzymuję dla innych, poniewieram po szufladach.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Dobry pomysł. Tylko pozostaje problem z miejscem. Już teraz żona krzywi się, że tyle miejsca jest zajęte. Osobna karta dla browaru x ileś browarów = duuuuużo miejsca na półce.
Jeden ze znajowych kolekcjonerów miał chyba rację twierdząc, że największym problemem kolekcjonera jest żona .
On sam nie ma żony i - jak mówi - dzięki temu ma mnóstwo różnych kolekcji.Comment
-
Djot - na półce ?????
Ja mam na swoje rupiecie:
1. 5 m półkę w kuchni + jedna dużą szafkę + luzem na szafkach,
2. pół piwnicy
3. dwie szafy w biurze,
4. luzem w róznych pomieszczeniach u znajomych,
5. i tak się nie mieszczę
Żona stwierdziła, że przypadek jest beznadziejny i nie komentuje.Comment
-
Kzrysiu - jak widzę to masz tyle miejsca, że ja nawet w największych snach nie mogę sobie pomarzyć. (O piwnicy też - w ramach oszczędności architekt wymyślił blok bez piwnic - musiał za dużo skonsumować napojów o wyższej zwartości %% niż piwo - po piwie takich idiotyzmów się nie robi)
Ostatnio zmajstrowałem regał (nieco ponad 7 metrów półek) i jak myślisz ile po półgodzinie od montażu zostało dla mnie?
Cudem wywalczone ok 1 mComment
-
Krzysiu jak wiesz, skaner się grzeje, sam nie zbieram, ale przydadzą się na Browar.
Wiem, że jak już się rozejdą, to nikomu nie będzie się chciało skanować tego za mnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment