Ja mam specjalne etui do przechowywania kapsli w każdym mieści się 2.
Kapsle - jak przechowywać
Collapse
X
-
Moj syn, Filip przechowuje kapsle na dwa sposoby:
- pierwszy, to jest kaseton z listewkami na wysokosc kapsla,
(cos takiego jak ma Nando z Holandii - tylko luzem, bez regalow).
- drugi, plyta z MDF (mielone, klejone i prasowane drewno)
o grubosci 12 mm i w niej symetrycznie wywiercone, (wiertlem do
zawiasow w drzwiczkach szafek kuchennych) otwory na kapsle.
Bardzo estetycznie to wyglada, kazdy kapsel ma swoje "gniazdo",
mozna je swobodnie przemieszczac. Problem jest tylko w tym, ze
trzeba miec warsztat stolarski, albo zaplacic za wykonanie takiego "wynalazku".Comment
-
Comment
-
warczp napisał(a)
Witam Wszystkich!
Kapsle zbiera mój syn, a ja jemu pomagam.
Czy Ty nie służysz przypadkiem, podobnie jak ja, do wzbogacania kolekcji poprzez dodawania do niej kapsli z osobiście wypitych piw?Comment
-
Album jak już ktoś wcześniej napisał to dosyć droga rzecz jeśli sie ma sporo kapsli. Ktoś kiedyś ze znajomych przywiózł mi stronę z takiego albumu :7 rzędów po 5 miejsc na kapsle . Wychodzi 35 kapsli na jednej stronie. Dla swojej kolekcji potrzebowałabym około 340 stron.
Album to na pewno fajna rzecz ale albo dla osób majacych zamiar zbierac kapsle wycinkowo np. z jednego browaru lub tez posiadajacej dużą nadwyżkę pieniędzy.( bo w przypadku dużej ilości kapsli wydatek jest spory)
Ja wkładam kapsle do koszulek, pisał o tym Sikor. W naszych realiach to chyba najbardziej sprawdzająca się metoda.Comment
-
Witam wszystkich.
Takie koszulki ( na 35 kapsli ) można nabyć w cenie 5 zeta / szt (cena sprzed około 3 miesięcy, ale raczej nie ulega zmianie) np. na giełdzie staroci w Bytomiu ( pierwsza sobota każdego miesiąca ). Sprzedają też na giełdzie kolekcjonerów w katowickim "Spodku". Koszulki pasują do segregatora A4.
PozdrawiamComment
-
Biscuit napisał(a)
Witam wszystkich.
Takie koszulki ( na 35 kapsli ) można nabyć w cenie 5 zeta / szt (cena sprzed około 3 miesięcy, ale raczej nie ulega zmianie) np. na giełdzie staroci w Bytomiu ( pierwsza sobota każdego miesiąca ). Sprzedają też na giełdzie kolekcjonerów w katowickim "Spodku". Koszulki pasują do segregatora A4.
Pozdrawiam
Juz na poczatku tutaj pisalem ze sam zbieralem kapsle w koszulkach ale po 12 st ktöre tutaj sa tez dosc drogie.Kiedy mialem zapelnionych 20 segregatoröw po 15 koszulek w kazdym doszedlem do wniosku ze to doprowadzi mnie do bankructwa i szybko szukalem innych sposoböw przechowywania kapsli-a koszulki zostaly do dzis i chetnie bym je odsprzedal ale nie mam chetnych a wysylka za granice jest nieoplacalnaComment
-
A mówią że od przybytku głowa nie boli
Zaleta małej kolekcji jest taka ze mozna wszytsko poukładac do koszulek. Regularnie kupuję po 10 sztuk - w ten sposób mam nadzieję że za rok kolekcja będzie cała w segregatorach. Na dodatek dogadałem się z włascicielem tej firmy która w Polsce sprzedaje koszulki i kupuję taniej niz oficjalny cennik w zamian za reklamę na mojej stronieKatalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
-
To nie takie proste...
Udowodniłem gościowi, że moja strona wyskakuje w największych polskich portalach onet.pl, wp.pl jako pierwsza po wpisaniu słowa kapsle, kolekcja kapsli, kapsle od piwa itp......
W zamian za reklamę dostaję zniżkę 2 zł od ceny dla wszystkich.
PS Z góry zaznaczam że wykluczam możliwość kupowania kartek przeze mnie dla osób trzecich. Tak się umówiliśmy.Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plComment
-
-
Rynienki w foliach robi sie tak :
Składasz folię na 4 równe przedziałki w pionie, można lekko odgnieść je w którąś ze stron, i zszywaczem zszywasz ( piękny zwrot )
te 4 przegródki wzdłuż w pionie , wtedy folia jest podzielona na 4 rynienki i można spokjnie wkładać kapsle ,
w jednej rynience mieści sie zwykle po 6 kapsli, w sumie na folii 48.
Żeby ułatwić przechowywanie ja zszywam jeszcze 3 folie razem, taki "twór "jest mniej elastyczny, i trzyma sie razem.Comment
Comment