Oddam pokale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • metalsrem
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.09
    • 239

Oddam pokale

Witam
    Mam do wydania kilka pokali głównie z dużych browarów. Zlikwidowałem kolekcje cenniejsze sprzedałem natomiast tych których się nie udało zal mi wyrzucać wiec jeśli są chętni to je oddam. jestem z Poznania. Zainteresowanych prosze o wpis w tym temacie lub prywatną wiadomość.
    Spis pokali:
    Okocim, EB, Warka, Warka Strong (Z portretem Kazimierza Pułaskiego), Z herbem Dablina, Żywiec, oraz kufel "kibicujemy naszym 2006)
    Attached Files
    Browar domowy SKOTAR
  • volodos
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.09
    • 717

Pokale? Śmiem wątpić

Comment

• metalsrem
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.09
      • 239

Tak wiem ze pokale maja nóżki, ale większość ludzi jak się słyszy to na szklanki tez tak mówi. No ale przyznaje się do błędu bo raczej na tym forum to ludzie się znają na tych rodzajach. Za szybko i zbyt bezmyślnie pisałem wiadomość
      Browar domowy SKOTAR

Comment

• volodos
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.09
        • 717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedzi
        Tak wiem ze pokale maja nóżki, ale większość ludzi jak się słyszy to na szklanki tez tak mówi.
        Ok, luzik - gromów wszak nie ciskałem. Spróbujmy więc pomóc owej większości stosując właściwe nazewnictwo. Fakt, mylenie szklanek z pokalami to nagminny błąd, ale widziałem też kiedyś aukcję zatytułowaną "kufelek - pokal". Przedmiotem jej była - wiadomo - szklanka...

Comment

Przetwarzanie...
        X