Wersety z kontretykiety

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ergie
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 1041

    #31
    Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrach
    Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
    ------------------------------------------------------------------
    Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

    Comment

    • skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2484

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedzi
      Tak się zastanawiam czemu ludzie/firmy wkładając sporo gotówki w produkcję piwa skąpią na zatrudnieniu dobrych grafików do opracowania etykiet i dobrych -znających się na rzeczy - polonistów/tekściarzy/tłumaczy do opracowania tekstów na etykietach i kontrach
      Słusznie. Jest taka zasada: chcesz zarobić to daj zarobić. Nie wszyscy ją jednak znają. No i dochodzi kultura materialna, a z tą jak widać jest często nędznie.

      Comment

      • skitof
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2007.11
        • 2484

        #33
        Raciborskie klasycznie warzone

        Z kontretykiety: Fermentowane w otwartych kadziach; ponad 99% piw dostępnych w handlu dojrzewa w tankofermentatorach wielkości wieżowców, w czasie 6-ciu do 12-stu dni. Metoda fermentacji piwa w otwartych kadziach polega na pieczołowitym doglądaniu procesu przemiany brzeczki piwnej w szlachetny napój, w naturalny sposób, w terminie od 30-stu do 40-stu dni. To w telegraficznym skrócie tyle... więcej na: (strona browaru). MY PIWO TWORZYMY INNI JE PRODUKUJĄ.
        Na etykiecie: Fermentowane w otwartych kadziach

        Comment

        • skitof
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2007.11
          • 2484

          #34
          Gniewosz Piwo Ciemne, Browar Gontyniec

          Warzone tradycyjnymi metodami z najwyższej jakości słodów jasnych i ciemnych. Chmielowe tchnienia dodają nuty romantyzmu i nostalgii. Smagają podniebienia wszystkich doceniających mistrzowski kunszt i rzetelność. Duma naszych piwowarów!

          Comment

          Przetwarzanie...
          X