Pytanie do kolekcjonerów otwieraczy , czy ktoś ma wiedzę na temat pierwszego , albo pierwszych otwieraczy do kapsli , czyli tzw, zamknięcia koronkowego , którego wynalazcą był amerykanin irlandzkiego pochodzenia - WILLIAM PAINTER ?. Będę wdzięczny za każdą informację na ten temat .
Pierwsze otwieracze
Collapse
X
-
Ciekawy wątek, przeniosłem dział wyżej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
O cuś takiego idzie?
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
O cuś takiego idzie?
http://www.bullworks.net/virtual/inf.../crowncork.htm
i dalej używają do otwierania własną szczękęLast edited by Piekny; 2009-08-11, 19:21.Comment
-
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Mam takie pytanie też w sprawie otwieraczy.
Czy są jakieś strony kolekcjonerów ( nie koniecznie polskich) otwierczów? Kapsli, Podstawek, Etykiet widziałem już nie jedną stronę, a otwieraczy jakoś nigdy.;DComment
-
Ale to nie jest odpowiedni temat - proszę poszukać odpowiedniego lub założyć nowy - poza tym proszę przyjrzeć się odmianie słowa otwieracz, chyba warto poprawnie pisać to słowo związane przecież z Twym hobby- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment