Stare etykity Zakłady piwowarskie Głubczyce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mariusz6220
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.10
    • 1

Stare etykity Zakłady piwowarskie Głubczyce

Czy jest ktoś kto orientuje się jak stare są to etykiety. W którym roku zakończyła się ich produkcja i czy są coś wartę
    Attached Files
  • krzysiek2006
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.05
    • 37

Ciekawe bo mam etykietę z Namysłowa, na której też jest napisane kosher - szabat beer, może etykiety pochodzą z okresu gdy Namysłów należał pod Głubczyce. Ale moja etykieta różni się od twojej.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

Ety to początek lat 1990-ych , jeśli już na siłę zawężyć datowanie to określiłbym jako lata 1993-1994 ale nie zbieram już etykiet z tych rejonów od około 10 lat więc mogę się mylić. Niestety są bardzo popularne. O ile kojarzę to et z tego wzoru (a przynajmniej podobnych do tej serii) jest nieco więcej odmian. Nie jestem pewien czy browar namysłowski w tym czasie już nie odłączył się od ZP w Głubczycach, ale na pewno wchodził w ich skład jeszcze kilka lat wcześniej.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
      X