Czy kapsle nr 3,4 posiada jakiś kolekcjoner?
Są tylko w katalogu, nigdzie indziej ich nie widziałem.
Wyglądają, tak jakby były komputerowo przemalowane z kapsla nr 1.
Może ktos coś więcej o nich powiedzieć?
http://www.kapsle.xon.pl/rozl/boja.htm
Czy kapsle nr 3,4 posiada jakiś kolekcjoner?
Są tylko w katalogu, nigdzie indziej ich nie widziałem.
Wyglądają, tak jakby były komputerowo przemalowane z kapsla nr 1.
Może ktos coś więcej o nich powiedzieć?
Hehe trafna uwaga, przecież na wszystkich (1,3,4)są identyczne rysy. Wygląda więc na to że ktoś zrobił sobie żart!
na etykietach funkcjonowało tylko logo rozlewni z zielonym smokiem
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kapsle o których piszesz Krzysztof30 faktycznie są "zrobione" przy pomocy kompa podobnie jak zresztą minimum kilka innych w katalogu.
Mimo wszystko z tego co mi wiadomo nikt nie robił se jaj z kolekcjonerów a "stworzone" na potrzeby katalogu zostały wirtualnie gdyż prawdopodobnie do rąk kolekcjonerów nie dotarł fizycznie żaden z wspomnianych kapsli.
Od jednego z długoletnich kolekcjonerów polskich kapsli swego czasu słyszałem informację iż owe kapsle to kapsle (najprawdopodobniej) próbne i były one eksponowane podczas jakichś targów piwnych w latach 1990ych na stoisku firmy Analda. Niestety bodajże nie udało się nikomu z kolekcjonerów zdobyć ich ze stoiska firmowego.
Na etykietach (przynajmniej tych oficjalnie zatwierdzonych) faktycznie funkcjonowało jedynie logo ze smokiem w kolorze zielonym.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment