Czy jesteś za usunięciem z kolekcjonerstwa reklamowych serii kapsli?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wojtek_63
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.10
    • 357

Nie wiem dlaczego uparliście się na usunięcie tych kapsli przecież nie były one kapslowane w garażu tylko w browarze.Ktoś zatwierdził te kapsle i są jak najbardziej browarniane.A poza tym byłoby nie fair w stosunku do tych kolekcjonerów ,którzy jednak je zbierają( patrz osoby poszukujące ).Ja osobiście kapsli nie zbieram ale te jak to nazywacie badziewie cieszy się ogromnym powodzeniem na każdej giełdzie.
    Zrobicie jak zechcecie.Pozdrawiam.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojtek_63 Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wiem dlaczego uparliście się na usunięcie tych kapsli przecież nie były one kapslowane w garażu tylko w browarze.Ktoś zatwierdził te kapsle i są jak najbardziej browarniane.A poza tym byłoby nie fair w stosunku do tych kolekcjonerów ,którzy jednak je zbierają( patrz osoby poszukujące ).Ja osobiście kapsli nie zbieram ale te jak to nazywacie badziewie cieszy się ogromnym powodzeniem na każdej giełdzie.
      Zrobicie jak zechcecie.Pozdrawiam.
      Ale to jest bez sensu, bo taki sam kapsel może się pojawić na piwie z Konstancina i z Kormorana. A nawet na oranżadzie. Zresztą nie chodzi o to, czy warto to zbierać, tylko o to, czy przypisywać to do konkretnych browarów. A ich się nie da przypisać prawidłowo.
      blog.kopyra.com

Comment

• banasrobert
        • 2004.03
        • 251

Jeszcze niedawno kapslarze narzekali, że w Polsce jest tak mało serii. A na zachodzie ...

Teraz zaczęła się polska ofensywa

Moim zdaniem wystarczyły by fotki serii (całościowo) w galerii.
        Jestem za usunięciem.

Comment

• miodek
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.10
          • 177

Te ostatnie serie poszukuję ale jestem za usunięciem. Dobry pomysł aby wstawić jedną fotkę całej serii, wtedy byłoby ich tylko kilka
          miodek

Comment

• Gacka
            • 2003.10
            • 373

Oczywiscie usunac. Oczywiscie nie zapominac o tych,co je zbieraja,tj stworzyc "cos" dla nich.
            Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• pirackamuza
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1908

Nie będę wrzucał cytatów, bo becik pewnie zestawienie zrobi...
              Też jestem za usunięciem, ale podpisuję się pod pomysłem stworzenia czegoś "na otarcie łez". Najbardziej słuszny jest pomysł pokazania tych serii całościowo, bez przypisania do browaru. A jak to zrobić, to już zadanie bojowe dla becika
              Toruń przeprasza za Radio Maryja
              www.bobofruty.pl

Comment

• robox
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.11
                • 8188

Jestem za usunięciem tych kapsli i także jestem za zrobieniem całościowych zdjęc tych reklamowych serii. Umieszczeniu tych zdjęc w jakiś ciekawostach.

Comment

• Cooper
                  🍼🍼
                  • 2002.11
                  • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                  A jak to zrobić, to już zadanie bojowe dla becika
                  Dlaczego dla Becika ? Jego opinie nt kapsli reklamowych znam(y). Niech katalogowaniem zajmie się ktoś z ich bardziej zagorzałych obrońców
                  Myślę że kapsle tego typu to w obecnej chwili już dziesiątki serii po jakieś (w przybliżeniu) 20 kapsli każda. Jest więc pole do popisu dla niektórych kolekcjonerów.
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• pirackamuza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dlaczego dla Becika ?
                    Bo powiedział "A"
                    Toruń przeprasza za Radio Maryja
                    www.bobofruty.pl

Comment

• Cooper
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6057

Jeśli już to "A" powiedział ten kto wstawił pierwszy skan takiego kapsla na naszą stronę a Becik jako opiekun działu Birrofilia po prostu wreszcie wział się za uporządkowanie tego tematu czyli posprzątanie
                      Katalogowaniem powinni zajmować się pasjonaci a jak widzimy (w tej chwili) wsród kapslarzy stanowią oni aż 16 procent więc niech "pokażą czynem" swój zapał.
                      Jak dla mnie kapsle te powinny zostać charytatywnie przekazane przedszkolom jako zabawki dla dzieci lub jako blaszki-numerki do szatni gdzie kazde dziecko miało by swoje miejsce na worek z kapciami oznaczone odpowiednim rysunkiem.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• jedrek122
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.12
                        • 43

każdy z nas ma swoje choby i mysle ze warto to zbierać pozdrawiam kolekcjoner jestem za
                        jedrek122

Comment

• Sokół83
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1598

zbieram kapsle od wypitych piw - normalne leżą w paletach do monet; reklamowe lądują w zbiorczym kubku

jestem więc za usunięciem a nawet przeciw czyli powinna powstać nowa kategoria (szczególnie że takie kapsle mogą się pojawić na produktach kilku browarów)
                          Last edited by Sokół83; 2009-10-24, 16:18.
                          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• banasrobert
                            • 2004.03
                            • 251

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                            ...Jak dla mnie kapsle te powinny zostać charytatywnie przekazane przedszkolom jako zabawki dla dzieci lub jako blaszki-numerki do szatni gdzie kazde dziecko miało by swoje miejsce na worek z kapciami oznaczone odpowiednim rysunkiem.
                            TO JA CHCĘ KAPSELEK Z GRZYBKIEM

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banasrobert Wyświetlenie odpowiedzi
                              TO JA CHCĘ KAPSELEK Z GRZYBKIEM
                              masz już z rybkami
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sibarh
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.01
                                • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jedrek122 Wyświetlenie odpowiedzi
                                każdy z nas ma swoje choby ..............
                                A kurde. Ja tez mam swoje..... hobby....
                                2800 nowe piwa opisałem na forum
                                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Przetwarzanie...
                                X