Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgebicki
Wyświetlenie odpowiedzi
XII Ankieta Kol. Podstawek 2009 (Cooper)
Collapse
X
-
-
Ponieważ pomiędzy 10 a 21 grudnia mogę mieć kiepski dostęp do netu postanowiłem wysłać formularze z kilkudniowym wyprzedzeniem niż robię to corocznie. Formularze trafiły do wszystkich uczestników ankiety z ostatnich 5 edycji.
Przypomnę jeszcze raz iż osoby które nie brały nigdy udziału w ankiecie lub takie które zmieniły adres e-mail od czasu ostatniej ankiety proszę o podanie mi swojego maila albo poprzez wiadomość prywatną PW albo poprzez cooperbeer(at).wp.pl
Niestety z powodu "wagi" załączników nawet po spakowaniu nie ma możliwości załączenia ich w tym poście.
Zapraszam do udziału i z góry za niego dziekuję.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNiestety z powodu "wagi" załączników nawet po spakowaniu nie ma możliwości załączenia ich w tym poście.
Zapraszam do udziału i z góry za niego dziekuję.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Sprawa podstawek giełdowych już dawno jest opanowana - jest zgoda browaru jest nadany numer katalogowy pozostaje tylko kwestia kolekcjonerów czy zaliczają do zbioru wszystkie giełdowe czy tylko te skatalogowane na to nie mam już wpływu.
Postaram się namówić Renatę aby wzięła udział w Twojej ankiecie przynajmniej w części zagranicznej tam jest mniejsza konkurencja :P
Comment
-
-
Witam
Zgadzam się z przedmówcami na temat podstawek giełdowych.
Najlepiej zaliczać tylko te z katalogu.
Ja zbieram po co najmniej 1 sztuce z każdego polskiego browaru, oraz po 1 sztuce z danego państwa. I tutaj np. wyznacznik mam w niemieckiej stronie:
Jest tam parę nieścisłości w postaci podkładki z Butanu ( Beny twierdzi że to przerobiona etykieta) i Gwinei ( gdzie wg. mnie zamieszczono podkładkę z Nigerii)
Podoba mi się rozbicie podstawek z W Brytanii, Sam rozbijam dla własnej potrzeby
na Anglię, Walię, Szkocję Irlandię PN, Jersey, Guernsey i Mann ( w ankiecie podaję sumę całości).
Ale może by warto zastanowić się czy nie dodać do ankiety wysp Jersey,
Guernsey i Man skoro są w niej W-py Owcze i Kosowo które są jak podaje Wikipedia:
„terytoriami de facto niepodległymi lub zależnymi”
Zaliczamy przecież Kajmany i W-py Turks & Caicos a to tez terytoria zalezne W.Brytanii
To moje zdanie.
PozdrawiamZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziPowyżej przykład ankiety w formie dotychczasowej.
Pod terminem ANKIETA W FORMIE DOTYCHCZASOWEJ rozumiem ankietę taką jaką znacie tzn prezentowane są ilości wszystkich osób jakie nadesłały wyniki. Jest to zaletą owej ankiety. Wadą natomiast jest nieco mniejszy poziom graficzny ankiety tzn w przypadku zbiorów mniejszych ilościowo pojawiają się często puste pola i w przypadku browarów rzadszych jest to w zasadzie pusta zakratkowana strona . Tak dla wzrokowców zamieszczam poniżej przykład ankiety tego typu.Moja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_PM Wyświetlenie odpowiedziMam jeszcze takie pytanie. Co zrobisz z takimi browarami jak Regina z Antonowa, czy Spiż z Katowic? Przecież zdecydowana większość kolekcjonerów posiada wszystkie wzory z tego browaru. Twoje
Myślę, że Cooperowi chodziło o to samo.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziMoja kolekcja: http://kolekcja-midura.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu_PM Wyświetlenie odpowiedziCo zrobisz z takimi browarami jak Regina z Antonowa, czy Spiż z Katowic? Przecież zdecydowana większość kolekcjonerów posiada wszystkie wzory z tego browaru
Zachęcam do udziału w ankiecie. Do tej chwili rozesłałem 3 formularze do nowych kolekcjonerów chcących po raz pierwszy wziąść udział w ankiecie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie do kolegów wypełniających ankietę. Co zaliczyliście do Jabłonowa w zeszłym roku, że wyszło 9, 10 albo 11 podstawek?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Dziękuję wszystkim osobom które poświęciły czas i nadesłały swoje zliczenia zbiorów. Myślę że spłyneły już wszystkie ankiety. W przypadku jednej czekam jedynie na uzupełnienie.
Jak widać po zamieszczonym na górze tematu sondażu tyczącego formy ankiety zdecydowanie wygrała opcja kontynuowania ankiety w dotychczasowej formie i tak właśnie zgodnie z Waszą wolą bedzie wyglądała edycja 2009 i kolejne inne przezemnie opracowywane. Ja osobiście byłem za zmianą formy ankiety ale nie wypowiadałem się ażeby w jakikolwiek sposób nie wpływać na wyniki.
Jeszcze raz dziękuję Uczestnikom i obiecuję dotrzymania terminu do jakiego się co roku zobowiązuję.
W chwili obecnej niestety nic wiecej nie dodam na temat ankiety. Proszę o cierpliwośćPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Przepraszam ,ale ja w tym roku nie dam rady z przyczyn niezależnych ode mnie ...
Mam nadzieję uczestniczyć za rok ...
Comment
-
Comment