Etykiety, kontretykiety, krawatki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

Zarzuciłem zbieranie etykiet, tak samo jak muzyki na kasetach. Płyty umyłem i grają, kasety nie. Etykiety mnie tak podłamały, że nie mam na to ochoty...
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• arti
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.09
      • 214

Nie łam się. Myślę, że z pomocą kolegów pomożemy Ci odbudować kolekcję. Ale, ale...
      Czy tak naprawdę nic Ci nie zostało z Twojej kolekcji? Może gdzieś się jeszcze poniewierają etykiety?

Comment

• pjenknik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.08
        • 3388

Ty chyba nie widziałeś wody powodziowej? Została bryłka mokrego papieru, pokrytego błotem. U mnie woda stała 10 dni....
        Dzięki, ale ja już nie będę zbierał rzeczy mało trwałych....
        Te kufle które nie spadły z mebli i się nie rozbiły umyłem i są śliczne.....
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• arti
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.09
          • 214

U mnie nie było jeszcze fali powodziowej. Za mało wody w okolicy. Ale rzeczywiście w telewizji pokazywali co się wtedy działo. No cóż, widocznie nie mam daru do przekonywania. Ale zebyś się nie martwił wychyl kilka kolejek, to od razu humor zakwitnie i jakiś dobry pomysł do głowy wpadnie

Comment

• NoLeafClover
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.09
            • 449

nastepny

i DżAMOLIDYN ABDUżAPAROW
            NoLeafClover

Comment

• arti
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.09
              • 214

sprint miał niezły, ale co to ma wspólnego z browarem? i etykietami?

Comment

• celt_birofil
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2001.09
                • 4469

Jemu się wszystko kojarzy
                Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Viktor
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🍼
                  • 2002.04
                  • 617

Etykieta -Red Erik

Cezar napisał(a)
                  Czy ktoś poradził sobie z nalepką z piwa Red Erik (na przeźroczystej taśmie klejącej)?
                  Etykietę z tego piwa trzeba zdejmować bardzo delikatnie , aby nie zdeformować folii samoprzylepnej. Robiłem to na "sucho". Potem położyć na kontrastowy papier - najlepiej różowy.

Comment

• Madman
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2003.07
                    • 3

ETYKIETY

Witam

Czy zbierając etykiety należy zbierać wszystkie 3 części (opcjonalnie 2 lub 1) by móc ją zaliczać do ogólnej ilości wszystkich uzbieranych czy też nie liczą się te etykiety które różnią się tylko kontrą czy krawatką np. tyskie z 3 różnymi kontrami, ale w identycznym przodem należy liczyć jako 3 czy jako 1??

P.s. Sorki za zamiąchanie

Comment

• And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

Myślę że to zależy od ciebie , to jest twoja kolekcja i o tym jaki będzie ona miała charakter Ty decydujesz .

Comment

• Madman
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2003.07
                        • 3

Hmmm

No tak, ale w przypadku gdy ktoś pyta mnie ile mam etykiet mogę powiedzieć, że mam 500 jednak w tym jest np. 3 identyczne Kasztelany różniące się kontrą: normalna i 2 różne promocje.

Osobiście zbieram wszystkie części, ale nie wiem jak robią to wprawieni zbieracze posiadający tysięczne kolekcje...

Comment

• zgrredek
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2002.10
                          • 315

Ja zbieram etykiety bez szyjek i tyłków. Może mniej w tym erotyzmu, ale mam problem z głowy.
                          www.collections.pl
                          Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

za jedną etykietę (dany wzór) uznaje się tylko tę najważniejszą tzn przednią, mozesz miec w kolekcji np. wspomnianego Kasztelana i jako ciekawostki różne kontretykiety do tego samego wzoru
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

P-Oset napisał(a)
                              Ja zbieram etykiety bez szyjek i tyłków. Może mniej w tym erotyzmu, ale mam problem z głowy.
                              a to błąd, dlatego, ze wiele browarów ostatnio posiada identyczne główne wzory różniące sie tylko informacją na kontrze, przykłady: Jasne , że Mocne (browar Grybów, Mecka Wola), Dragon (Łomża, Grudziądz, Grybów i pewnie cos tam jeszcze), Gobin, piwa rozlewane przez JAKO Kokanin, Grolsch (Brok, Belgia) bez kontry nie doliczysz wtedy do prawidłowego browaru, no chyba, ze uznasz sobie, ze zalicza sie ja do tego do którego chcesz
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6056

Becik ma rację. W przypadku niektórych etykiet ich identyfikacja z konkretnym browarem może być tylko gdy posiada się właściwą kontrę (zwłaszcza teraz gdy jest coraz więcej dziwnych połączeń browarów w grupy).Druga kwestia zbierania kompletów jest taka iż ostatnio daje się zauważyć tendencja do przenoszenia z etykiet głównych, opisów takich parametrów jak alkohol , ekstrakt czy właśnie nazwa browaru - na kontretykiety. Etykieta główna staje się więc tylko symbolem graficznym (logo) browaru lub piwa , natomiast wszelkie opisy przenoszą się na kontry .Widać to na lalkach żywieckich , Tatrach Pils i Mocnej , Królewskim itp.
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X