Zarzuciłem zbieranie etykiet, tak samo jak muzyki na kasetach. Płyty umyłem i grają, kasety nie. Etykiety mnie tak podłamały, że nie mam na to ochoty...
Etykiety, kontretykiety, krawatki
Collapse
X
-
-
Ty chyba nie widziałeś wody powodziowej? Została bryłka mokrego papieru, pokrytego błotem. U mnie woda stała 10 dni....
Dzięki, ale ja już nie będę zbierał rzeczy mało trwałych....
Te kufle które nie spadły z mebli i się nie rozbiły umyłem i są śliczne.....
Comment
-
-
U mnie nie było jeszcze fali powodziowej. Za mało wody w okolicy. Ale rzeczywiście w telewizji pokazywali co się wtedy działo. No cóż, widocznie nie mam daru do przekonywania. Ale zebyś się nie martwił wychyl kilka kolejek, to od razu humor zakwitnie i jakiś dobry pomysł do głowy wpadnie
Comment
-
-
Etykieta -Red Erik
Cezar napisał(a)
Czy ktoś poradził sobie z nalepką z piwa Red Erik (na przeźroczystej taśmie klejącej)?
Comment
-
-
ETYKIETY
Witam
Czy zbierając etykiety należy zbierać wszystkie 3 części (opcjonalnie 2 lub 1) by móc ją zaliczać do ogólnej ilości wszystkich uzbieranych czy też nie liczą się te etykiety które różnią się tylko kontrą czy krawatką np. tyskie z 3 różnymi kontrami, ale w identycznym przodem należy liczyć jako 3 czy jako 1??
P.s. Sorki za zamiąchanie
Comment
-
-
Hmmm
No tak, ale w przypadku gdy ktoś pyta mnie ile mam etykiet mogę powiedzieć, że mam 500 jednak w tym jest np. 3 identyczne Kasztelany różniące się kontrą: normalna i 2 różne promocje.
Osobiście zbieram wszystkie części, ale nie wiem jak robią to wprawieni zbieracze posiadający tysięczne kolekcje...
Comment
-
-
Ja zbieram etykiety bez szyjek i tyłków. Może mniej w tym erotyzmu, ale mam problem z głowy.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
-
za jedną etykietę (dany wzór) uznaje się tylko tę najważniejszą tzn przednią, mozesz miec w kolekcji np. wspomnianego Kasztelana i jako ciekawostki różne kontretykiety do tego samego wzoruGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
P-Oset napisał(a)
Ja zbieram etykiety bez szyjek i tyłków. Może mniej w tym erotyzmu, ale mam problem z głowy.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Becik ma rację. W przypadku niektórych etykiet ich identyfikacja z konkretnym browarem może być tylko gdy posiada się właściwą kontrę (zwłaszcza teraz gdy jest coraz więcej dziwnych połączeń browarów w grupy).Druga kwestia zbierania kompletów jest taka iż ostatnio daje się zauważyć tendencja do przenoszenia z etykiet głównych, opisów takich parametrów jak alkohol , ekstrakt czy właśnie nazwa browaru - na kontretykiety. Etykieta główna staje się więc tylko symbolem graficznym (logo) browaru lub piwa , natomiast wszelkie opisy przenoszą się na kontry .Widać to na lalkach żywieckich , Tatrach Pils i Mocnej , Królewskim itp.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment