strona www z etykietami PPF oraz standardami

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

strona www z etykietami PPF oraz standardami

Od jakiegoś już dłuższego czasu moja skromna osoba oraz Darek99 zbieramy materiały do stworzenia strony poświęconej wszystkim znanym polskim etykietom piwnym z okresu Państwowego Przemysłu Fermentacyjnego (PPF) oraz tzw standardom. Witryna ta była by niejako kontynuacją znanej chyba wszystkim strony kol. Skrzyniarza pokazującej etykiety wydane przed 1945 rokiem. W przeciwieństwie do strony Janusza my jednak zamierzamy pokazać wszelkie odmiany etykiet a co za tym idzie byłby to niejako aktywny katalog etykiet z ww okresu, otwarty na wszelkie dochodzące nieznane do tej pory etykiety. Na obecnym etapie rozpoznania szacujemy że było by to kilka tysięcy skanów w jakości umożliwiającej możliwie dokładne pokazanie ich detali a w przypadku drobnych niuansów obok wizerunków etykiet znajdowały by się odpowiednie opisy dotyczące róznic.
    Swego czasu w internecie istniała strona próbująca dokumentować polskie etykiety z okresu PPF jednak istniała ona tylko przez krótki czas, materiał kolekcjonerski pokazany na niej nie był zbyt bogaty ilościowo a spora ilość skanów była niskiej jakości i zawierała pewne błędy opisowe.
    Celem założenia przez nas tego wątku jest znalezienie osoby trzeciej która dysponując przedewszystkim świeżym zapałem ale i udostępnionymi i przygotowanymi przez nas odpowiednio do prezentacji w internecie, skanami stworzyła by prostą ale i zgrabną stronkę. Wszelkie detale oczywiście są do dogadania w trakcie tworzenia tego projektu

Z góry dziękujemy za zainteresowanie naszym pomysłem
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • darek99
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.04
    • 2147

Wszystko co Wojtek napisał się zgadza, od wielu osób słyszałem że brakuje strony z etykietami PPF i standardami, z kolekcjonerami z Warszawy jesteśmy w trakcie tworzenia strony o browarach Mazowsza, także mamy co robić a nie ma sensu robić dwóch projektów jednocześnie. Jeśli znajdzie się osoba która ma pojęcie o tworzeniu strony i zrobi to w miarę przyzwoicie to ze swojej strony deklaruję pomoc w postaci wysyłania skanów etykiet, jestem pewny że inni kolekcjonerzy też przyłączą się do tworzenia tej strony wysyłając skany za swoich zbiorów. Na początku będzie trochę pracy, szacuję że etykiet z okresy PPF wszystkich znanych może być około 800 do 1000, ja posiadam skany około 400 etykiet PPF, standardów mam w zbiorze około 700 także może być wszystkich znanych około dwóch tysięcy, tak myślę , może się mylę ale właśnie po to jest potrzebna tak strona aby się przekonać ile tych etykiet jest, jeśli jest ktoś kto wygospodaruję czas na prowadzenie takiej strony i ją stworzy to zapraszamy na PW do Wojtka lub do mnie.
    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
    Epikur z Samos.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

Pozwolę sobie jeszcze w naszym imieniu dodać istotną uwagę.
      Potrzebna jest osoba nie narzekająca na słynny brak czasu. Dobre chęci i zdolności twórcze na nic się nie zdadzą jeśli osoba ta nie będzie mogła poświęcić czasu na wykonanie (start) strony a później na sukcesywne i możliwie sprawne dokładanie otrzymywanych od nas skanów. Piszę to opierając się na doświadczeniach własnych.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• grzeber
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2002.05
        • 2880

Może na początek warto rozważyć zrobienie takiej galerii w Picassie? Prosto i szybko, pozwala dodać opisy oraz byłoby dobre do porównania ze zbiorami innych kolekcjonerów i uzupełniania braków.
        W momencie uzbierania kompletnego (w miarę możliwości) zbioru skanów można by pomyśleć o postawieniu galerii na specjalnie dedykowanej stronie.
        pozdrawiam
        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• zeko
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.07
          • 708

Czy owa stronka już powstała?

Comment

• darek99
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.04
            • 2147

Strona na której będą etykiety PPF i standardy jest w trakcie budowy, trochę to jeszcze potrwa.
            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
            Epikur z Samos.

Comment

• grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2002.05
              • 2880

Jak widać wielkiego zainteresowania pomysłem nie było, zatem galeria etykiet typu PPF oraz standard została częścią większej strony: www.BrowaryMazowsza.pl
              Zapraszamy od odwiedzin oraz podsyłania kolejnych wzorów.

pozdrawiam
              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Przetwarzanie...
              X