Od jakiegoś już dłuższego czasu moja skromna osoba oraz Darek99 zbieramy materiały do stworzenia strony poświęconej wszystkim znanym polskim etykietom piwnym z okresu Państwowego Przemysłu Fermentacyjnego (PPF) oraz tzw standardom. Witryna ta była by niejako kontynuacją znanej chyba wszystkim strony kol. Skrzyniarza pokazującej etykiety wydane przed 1945 rokiem. W przeciwieństwie do strony Janusza my jednak zamierzamy pokazać wszelkie odmiany etykiet a co za tym idzie byłby to niejako aktywny katalog etykiet z ww okresu, otwarty na wszelkie dochodzące nieznane do tej pory etykiety. Na obecnym etapie rozpoznania szacujemy że było by to kilka tysięcy skanów w jakości umożliwiającej możliwie dokładne pokazanie ich detali a w przypadku drobnych niuansów obok wizerunków etykiet znajdowały by się odpowiednie opisy dotyczące róznic.
Swego czasu w internecie istniała strona próbująca dokumentować polskie etykiety z okresu PPF jednak istniała ona tylko przez krótki czas, materiał kolekcjonerski pokazany na niej nie był zbyt bogaty ilościowo a spora ilość skanów była niskiej jakości i zawierała pewne błędy opisowe.
Celem założenia przez nas tego wątku jest znalezienie osoby trzeciej która dysponując przedewszystkim świeżym zapałem ale i udostępnionymi i przygotowanymi przez nas odpowiednio do prezentacji w internecie, skanami stworzyła by prostą ale i zgrabną stronkę. Wszelkie detale oczywiście są do dogadania w trakcie tworzenia tego projektu
Z góry dziękujemy za zainteresowanie naszym pomysłem
Swego czasu w internecie istniała strona próbująca dokumentować polskie etykiety z okresu PPF jednak istniała ona tylko przez krótki czas, materiał kolekcjonerski pokazany na niej nie był zbyt bogaty ilościowo a spora ilość skanów była niskiej jakości i zawierała pewne błędy opisowe.
Celem założenia przez nas tego wątku jest znalezienie osoby trzeciej która dysponując przedewszystkim świeżym zapałem ale i udostępnionymi i przygotowanymi przez nas odpowiednio do prezentacji w internecie, skanami stworzyła by prostą ale i zgrabną stronkę. Wszelkie detale oczywiście są do dogadania w trakcie tworzenia tego projektu
Z góry dziękujemy za zainteresowanie naszym pomysłem
Comment