Letnie Liczenie Kapsli - II Edycja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chinet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.04
    • 486

Letnie Liczenie Kapsli - II Edycja

Tak sobie pomyślałem, że w oczekiwaniu na wyniki ankiet za 2009 rok jak i na zakończenie roku bieżącego ponownie ruszymy do zabawy pod hasłem: LETNIE LICZENIE KAPSLI. Forma ankiety się nie zmienia. Najważniejsza zasada to łatwość i prostota w przeliczeniu kolekcji. Poniżej kilka ogólnych zasad: Forma ankiety się nie zmienia. Najważniejsza zasada to łatwość i prostota w przeliczeniu kolekcji. Poniżej kilka ogólnych zasad:
    • Liczymy kapsle na podstawie katalogu Pawła K. dostępnego na stronie www.kapsle.xon.pl
    • W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawią się do końca maja 2010 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie www.kwiki.republika.pl/kapsle2010.html
    • Ankieta jest skierowana głównie do kolekcjonerów kapsli piwnych (PL), jednak uwzględnia również pozostałe kapsle krajowe i zagraniczne
    • Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 15.06.2010 godz. 12.00
    • Jeśli nie przytrafi mi się nic niespodziewanego, wyniki ogłoszę przed giełdą w Żywcu 19.06.2010
    • Dla biorących udział w ankiecie przewiduję małą niespodziankę piwną do rozlosowania wśród uczestników zabawy
    • Nagroda jest tylko jedna i może ją odebrać osoba pełnoletnia. Osoby nieletnie biorące udział w ankiecie po odbiór nagrody zgłaszają się z prawnym opiekunem
    • W przypadku nieobecności na giełdzie w Żywcu zwycięzcy losowania, nagroda zostanie rozdysponowana wśród pozostałych uczestników ankiety będących na giełdzie losowo na zasadzie: KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
    • Wszyscy uczestnicy zgadzają się na umieszczenie w wynikach ankiety własnych adresów e-mail, które będą podane do publicznej wiadomości przy publikacji na stronach portali www.forum.kapsle.xon.pl oraz www.browar.biz
    • Nadesłanie ankiety równoważne jest z przyjęciem powyższych zasad
    • Ankiety proszę nadsyłać na mój adres: krzysztof.grzelecki@interia.pl

PRZYPOMINAM !!!
    W ANKIECIE UWZGLĘDNIAMY KAPSLE, KTÓRE ZOSTAŁY UMIESZCZONE W KATALOGU PAWŁA ORAZ NOWOŚCI ZE STRONY WIKIEGO PO POTWIERDZENIU ICH UMIESZCZENIA W KATALOGU

W PRZYPADKU WYJAŚNIENIA SYTUACJI Z "BROWAREM" GONTYNIEC MOŻNA WPISAĆ DO TABELI W WOLNE MIEJSCE

Zapraszam do zabawy

Chinet
    Attached Files
  • chinet
    • 2006.04
    • 486

Dodam kilka słów wyjaśnienia:

Kapsle okolicznościowe i browary domowe => wpisujemy do reklamowych, przy czym wszystkie browary domowe jako jedna seria.
    Naklejki (np. perła) => wpisujemy do nadruków
    Odwrotki (np. 10,5) => pierwszeństwo ma pozycja katalogowa a później odwrotka, czyli najpierw wpisujemy ilość pozycji katalogowych a do odwrotek pozostała ilość kapsli (chyba jasno to wyjaśniłem)
    Ilość serii => ogólnie z ilu serii są kapselki, nawet jeśli seria jest niekompletna

Z tym Gontyńcem poczekajmy do końca miesiąca. Nic nowego się nie dowiemy to wpiszemy jako kolejna pozycja w browarach.

Comment

• chinet
      • 2006.04
      • 486

Lista nowości zamknięta. Można spokojnie liczyć kapselki. Niestety, nie wszystko zostało określone jednoznacznie co trafi do katalogu, a co nie koniecznie. Wątpliwości dotyczą:

Gontyniec - wpisujemy w wolne miejsce jako nowa pozycja, przyszłość pokaże;
      Piast złoty z jasna blachą - ma zostać poddany głosowaniu, jednak myślę aby go wstępnie zaliczyć do Brzeska. Najwyżej w przyszłym roku go nie będzie;
      Kapsle exportowe z Rakszawy (4 szt.) - trzeba czekać do wyjaśnienia sytuacji czy faktycznie jest tam robione piwo, ale co nam szkodzi zaliczyć?! Najwyżej w przyszłym roku też wypadną .

Na liście jest Carsberg z roku 2009 i on napewno wejdzie do katalogu.

Zapraszam do licznia kapselków. Przed nami długi łikend, więc jest trochę czasu...
      Attached Files

Comment

• chinet
        • 2006.04
        • 486

No i pozostał jeden dzionek do policzenia kapsli i wysłania ankiety. Nie prześpijcie terminu .

Comment

• Jerzy1960
          🍼
          • 2004.07
          • 370

Jak tam liczenie ?

Comment

• chinet
            • 2006.04
            • 486

Frekwencja skromna ale nawał pracy nie pozwolił na szybsze przygotowanie zestawienia. Wreszcie zamknąłem temat.
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X