Nietypowe kufle-Made in Norway

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cringer
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.02
    • 71

Nietypowe kufle-Made in Norway

Ten dział forum chyba będzie najwłaściwszy.
    Od dziś do niedzieli w Stavanger,w południowej Norwegii odbywa się GLADMATFESTIVAL czyli wielki festiwal produktów żywnościowych.Znalazłem również taką ciekawostkę.
    Termiczne kufle do piwa.ścianki grube niczym szklane kufle,początkowo myślałem że w jakiś cudowny sposób rozcięta puszka jest nakładana na kufel i lutowana.Ale nie całość jest wykonana bardzo profesjonalnie.Wśród wielu wzorów rodzime dwa.
    Cena:mały 100,duży 150 koron norweskich,podzielona przez dwa daje sumę w złotówkach.
    Attached Files
  • peter007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.06
    • 2820

Coś dziwnie to tyskie "przycięte" jak na profesjonalna robotę
    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Podejrzewam że owe kufle mają tylko 1 producenta. Koleś ma dostęp do jakiejś maszyny która dosyć zgrabnie ucina i profiluje krawędzie najzwyklejszych puszek. Do tego jako Skandynaw pewnie pracuje on lub jego żona w Ikeii stąd dostęp do darmowych uchwytów szafek. Ot i cała polityka.
      Pozatym nie mam pojęcia po co na normalnych kuflach były by opisy parametrów piwa i kody kreskowe identyczne jak na puszkach. Koleś zbiera dostępne u niego puszki (a wiadomo że Lech i Tyskie zalewają Norwegię) i tworzy z nich takie cudaki.
      Na naszym podwórku aukcyjnym swego czasu pojawiły się domowej roboty papierowo-plastikowe przypinki (albo otwieracze, tutaj mam wątpliwości) z logami polskich browarów należących do różnych koncernów z ktorych pierwsze wystawione egzemplarze zeszły po nawet niemałych cenach kiedy to klikneli je kolekcjonerzy nie mający pojęcia iż kupują domowe samoróby.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
      X