Kiedyś zawsze w kieszeni nosiłem mały śrubokręt (ok. 7 cm), którym delikatnie odginałem ząbki kapsla - niestety straciłem ów śrubokręt na lotnisku, gdyż zakwalifikowany został jako niebezpieczne narzędzie. Obecnie otwieram przy pomocy brzydkiego otwieracza, który jakimś cudem nie niszczy kapsli.
Jak kolekcjoner kapsli otwiera piwo?
Collapse
X
-
Filmik , jak mistrz otwiera butelkę , wprawdzie po niemiecku ,
ale każdy zrozumie.
Bier offnen fur Profis - w wolnym tłumazeniu :
Tak fachowcy otwierają piwo.
piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Tutaj strona przedstawiająca na 1000 sposobów otwieranie piwa.
Nieco przedobrzona w ilości metod , ale każdy znajdzie coś dla siebie.
Na lewym brzegu ekranu jest numeracja pod słowem Methoden ,
i można w liście sposobów zapoznać się z inwencją autora...
piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedziFilmik , jak mistrz otwiera butelkę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziObejmujesz dłonią szyjkę butelki tuz pod kapslem i tym co masz akurat pod ręką podważasz kapsla opierając to coś na palcu najbliższym kapslowiLast edited by Latarnik; 2011-03-01, 14:16.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Właśnie opisałem wszystkie znane mi metody otwierania piwa:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
Najlepsza dla was będzie moja ulubiona, na dźwignię. nawet zrobiłem dla was ilustrację:
JA otwierając butelką ściągam kapsle nienaruszone, ale rysuje się ten na butelce otwierającej. Jeśli chcecie mieć większą pewność polecam plastikową butelkę. Zahaczacie przynajmniej o dwa ząbki. Podejrzewam, że najlepsze byłoby coś zaokrąglonego wklęśle i zahaczenie o większą ilość ząbków.
Z resztą. Opanujcie metodę, a najlepszy przedmiot już sobie znajdziecie.
Comment
-
-
A jakby ktoś nie wiedział, jak dźwignię założyć... : http://www.youtube.com/watch?v=vWBVI...eature=relatedToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Jeśli banalne otwieranie otwieraczem to zdecydowanie polecam ten model. Niestety ja nie mogę pomóc w jego załatwieniu. Wykonany całkowiecie bez elementów metalowych. Jak dla mnie najlepszy jaki miałem do bezinwazyjnego otwierania kapsli. Obecnie trwają próby wytrzymałościowe samego otwieraczaPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Dla mnie zdecydowanie najlepszym sposobem otwierania piwa z kapslem niegołym, a tym bardziej dla mnie nowym - jest zapalniczka, która bez względu na to czy palę czy nie - jest w pobliżu. Rezerwowym narzędziem są wszelkiego rodzaju sztućce - jednak z nimi należy ostrożnie i niekoniecznie za jednym pociągnieciem na dźwigni :PLiczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
Liczba kapsli z piw, które wypiłem: 2286 ze 162 krajów
Noriuszowe piwa - zdobyte kraje
Comment
-
-
Comment
-
Comment