Jak kolekcjoner kapsli otwiera piwo?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Zawsze otwieram butelki otwieraczem tego typu

i zawsze schodzi idealny, bez zagięcia kapsla ani nawet ryski
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Chyba niewiele spożywacie .
      Mnie po miesiącu czy dwóch taki otwieracz eksplodował wyrzucając z siebie jakieś sprężynki.

Natomiast w Żywcu dostałem od Kentakiego "Mercedes wśród otwieraczy".
      Na pierwszy rzut oka zwykły otwieracz z rączką, tylko trochę wygięty, nieobrandowany, choć na pudełku było logo Pilsner Urquell.
      Używam go dopiero od kilku dni, ale stan zdjętych kapsli nieodmiennie robi na mnie wrażenie.
      Dzięki Ken

Comment

• Chmielo
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.01
        • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
        Chyba niewiele spożywacie .
        Mnie po miesiącu czy dwóch taki otwieracz eksplodował wyrzucając z siebie jakieś sprężynki.
        Ja aż tak drastycznie nie miałem, ale fakt - szybko się zużywa.

Comment

• wpadzio
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2011.06
          • 2654

Prawdziwy kolekcjoner kapsli powinien otwierać butelki siłą woli

W pozostałych sytuacjach ja osobiście używam poniższego sprzętu. Z racji zaokrąglenia nie powoduje nieprzyjemnych śladów na kapslu. Dla maksymalnego bezpieczeństwa często używam jeszcze cienkiej serwetki pomiędzy kapslem a otwieraczem.
          Attached Files
          Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
          Serviatus status brevis est
          3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Nie zdążyłem zrobić fotki, ale mój mercedes wygląda właśnie tak jak na powyższym zdjęciu (albo bardzo podobnie).

Comment

• Samael
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.09
              • 153

Otwieram piwo takim otwieraczem.Najpierw delikatnie podwazam z kazdej strony, a potem pyk i kapsel jak nowy
              Attached Files

Comment

• PiwoToMojePaliwo90
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2012.06
                • 15

Cześć, jestem nowy. Ściągnął mnie tutaj festiwal dobrego piwa na którym byłem już 2 razy. Zwróciłem uwagę na ten temat gdyż sam kolekcjonuje kapsle. Kolekcjonuje je od pół roku i mam już w swojej kolekcji 130 kapsli. Są i polskie i zagraniczne. Każdy kapsel z mojej kolekcji pochodzi z wypitego przeze mnie piwa. Więc co nieco wiem o piwie. Otwieram za pomocą zapalniczki tak jak ktoś wcześniej opisał. Mam też otwieracz od EB i on nie robi żadnych śladów na kapslu
                Kolekcjonerstwo / Recenzje / Filmy / Oceny / Degustacje / Ciekawostki / Kapsle / Szkło / Podstawki / Otwieracze

Comment

Przetwarzanie...
                X