Sprzedaż na Allegro a moralność

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TomX
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 1035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Bardzo proszę nie przejaskrawiać. Byłem i wziąłem KILKA z myślą o wymianie, niestety z wymiany nici wyszły. I co miałem je wyrzucić do kosza?
    W żaden sposób w mojej wypowiedzi nie odnosiłem się do Ciebie, sytuacja którą opisujesz jest jak najbardziej normalna. Mówiłem o osobach które wynoszą z lokalu wszystkie wafle jakie były wystawione i jeszcze męczą obsługę o więcej - raz widziałem taką sytuację...

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
      Cooperowi się pewni pomieszało z BrowArmią i problemami ze zdobyciem ostatniej serii podstawek. Bierhalle to pozytywny przykład ale trzeba też zauważyć, że ten minibrowar znajduje się w kilku największych miastach, stąd dostępność ich gadgetów jest większa.
      Absolutna racja. Moja pomyłka. Kicha dotyczyła ostatnej sporej serii z BrowArmii. Z podstawkami z Bierhalle nie ma żadnych problemów i muszę za to pochwalić tenże browar/browary. Jeśli jestem w nim to prawie zawsze kupuję przynajmniej 1 piwo i nie biorę więcej niż 5 podstawek-nowości a i tak część z nich rozdaje 1-2 znajomym a jeśli coś pozostanie (1-2 sztuki) to wrzucam do kartonu z dublami jako materiał do wymiany w przyszłości.
      Jeśli podstawki są ogólnodostępne to reguły wolnego rynku i tak mówią że nie bedzie na nie dużej ceny a tym samym nie warto ich sprzedawać i lepiej 3mać na wymianę w przyszłości
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        (...)
        Jeśli podstawki są ogólnodostępne to reguły wolnego rynku i tak mówią że nie bedzie na nie dużej ceny a tym samym nie warto ich sprzedawać i lepiej 3mać na wymianę w przyszłości
        A taki Szymbark to jest ogólnodostępny czy nie? I jeszcze jedno z kim mam się wymieniać? Z tobą chętnie, ale co masz mi do zaoferowania?
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

To po co bierzesz podstawki, które Ci nie są potrzebne do uzupełnienia zbioru?
          Last edited by ART; 2011-05-16, 11:43.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            To po co bierzesz podstawki, które Ci nie są potrzebne do uzupełnienia zbioru?
            Na wymianę, dla znajomych....

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Ale piszesz też że nie masz się z kim wymieniać, bo masz taki a nie inny temat kolekcji. Ja to rozumiem bo mój to stare butelki piwne z Opola. Ale wtedy nie biorę nie interesujących mnie rzeczy, chyba że na pamiątkę z wizyty. Wzięcie dla znajomych, którzy kolekcjonują to taka sama sytuacja jak wzięcie dla siebie do zbioru.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale piszesz też że nie masz się z kim wymieniać, (...).
                Zawsze jest na dzieja, że jednak "może teraz"
                Last edited by abernacka; 2011-05-16, 12:21.

Comment

• grzeber
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2002.05
                  • 2875

Na wymianę, dla znajomych....
                  To czemu je później sprzedajesz?
                  pozdrawiam
                  www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

To czemu je później sprzedajesz?
                    Aby osoby, które mnie nie znają, nie jeżdżą na giełdy i nie będą w najbliższym czasie w Szymbarku. Zapewne dla ciebie to nie jest pojęte.

Comment

• grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2002.05
                      • 2875

Aby osoby, które mnie nie znają, nie jeżdżą na giełdy i nie będą w najbliższym czasie w Szymbarku. Zapewne dla ciebie to nie jest pojęte.
                      Dosłownie 4 wiadmomości wyżej napisałeś, że bierzesz je dla znajomych lub na wymianę. To jak to w końcu jest?

Jest to dla mnie pojęte bo sam czasem kupuje i sprzedaje rzeczy na allegro.
                      pozdrawiam

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

Dosłownie 4 wiadmomości wyżej napisałeś, że bierzesz je dla znajomych lub na wymianę. To jak to w końcu jest?
                        (...)
                        no i?
                        Czy jedno kłuci się z drugim?

Comment

• ziomalreal
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2004.09
                          • 17

Bardzo proszę nie przejaskrawiać. Byłem i wziąłem KILKA z myślą o wymianie, niestety z wymiany nici wyszły. I co miałem je wyrzucić do kosza?
                          tak, albo oddać komuś za darmo

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2875

no i?
                            Czy jedno kłuci się z drugim?
                            Jak dla mnie się kłuci. Skoro biorę coś, w celu podarowania innej osobie lub wymiany kolekcjonerskiej, to sprzedaż tej samej rzeczy na allegro kłuci się z tymi celami. Nie wiem jak ty, ale ja nie obdarowuje zanajomych sprzedająć im coś poprzez allegro. Wymian przez ten portal także nie prowadzę, bo są lepsze sposoby.
                            pozdrawiam

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

(...) Nie wiem jak ty, ale ja nie obdarowuje zanajomych sprzedająć im coś poprzez allegro. Wymian przez ten portal także nie prowadzę, bo są lepsze sposoby.
                              A więc nie rozumiesz Podarunki to jedno a sprzedaż to drugie.

Comment

• grzeber
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2002.05
                                • 2875

A więc nie rozumiesz Podarunki to jedno a sprzedaż to drugie.
                                Czyli dobrze rozumiem , ale ty w kilku miejscach inaczej piszesz.
                                pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
                                X