Letnie Liczenie Kapsli - III edycja

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chinet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.04
    • 486

Letnie Liczenie Kapsli - III edycja

Czerwiec już trwa a ja dopiero teraz (dzięki Wzmacniaczowi - wielkie) przypomniałem sobie o akcji LETNIE LICZENIE KAPSLI. Zbyt dużo spraw na głowie i jakoś tak wyleciało z pamięci. Formy ankiety nie zmieniam. Jak w poprzednich latach najważniejsza zasada to łatwość i prostota w przeliczeniu kolekcji. Poniżej kilka ogólnych zasad:
    • Liczymy kapsle na podstawie katalogu Pawła K. dostępnego na stronie www.kapsle.xon.pl
    • W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawiły się do końca maja 2010 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie http://kwiki.republika.pl/kapsle2011.html
    • Ankieta jest skierowana głównie do kolekcjonerów kapsli piwnych (PL), jednak uwzględnia również pozostałe kapsle krajowe i zagraniczne
    • Termin nadsyłania wypełnionych ankiet to 30.06.2010
    • Wyniki zostaną ogłoszone jak najszybciej, myślę że uda się to zrobić do połowy lipca
    • Dla biorących udział w ankiecie przewiduję małą niespodziankę
    • Wszyscy uczestnicy zgadzają się na umieszczenie w wynikach ankiety własnych adresów e-mail, które będą podane do publicznej wiadomości przy publikacji na stronach portali www.forum.kapsle.xon.pl oraz www.browar.biz
    • Nadesłanie ankiety równoważne jest z przyjęciem powyższych zasad
    • Ankiety proszę nadsyłać na mój adres: krzysztof.grzelecki@interia.pl

Dla rozwiania wszelkich wątpliwości jak w roku poprzednim:
    Okolicznościowe i browary domowe => reklamowe, przy czym wszystkie browary domowe jako jedna seria.
    Naklejki => nadruki
    Odwrotki => pierwszeństwo ma pozycja katalogowa a później odwrotka
    Serie => ogólnie z ilu serii są kapselki

Zapraszam do zabawy
    Chinet
    Attached Files
  • chinet
    • 2006.04
    • 486

Tradycyjnie do opisu zasad wkradł się błąd . Powinno być:

W ankiecie uwzględniamy kapsle które pojawiły się do końca maja 2011 wg listy nowości Wikiego dostępnej na jego stronie http://kwiki.republika.pl/kapsle2011.html

Comment

• chinet
      • 2006.04
      • 486

Zostało już tylko 4 dni. Zapraszam do udziału w ankiecie .

Comment

• chinet
        • 2006.04
        • 486

Ankieta policzona. Zapraszam do zapoznania się z wynikami na forum kapslowym pod linkiem:

Comment

• Grothesk
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.11
          • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedzi
          Ankieta policzona. Zapraszam do zapoznania się z wynikami na forum kapslowym pod linkiem:

http://kapsle.xon.pl/phpBB/viewtopic.php?p=48130#48130
          A w którym miejscu, cytuję: "na forum kapslowym pod linkiem", znajdują się wyniki ankiety? Albo wyników jeszcze nie ma online, albo złym okiem patrzę.
          Szkoda, że nie zdążyłem się dopisać, chętnie pochwaliłbym się swoim haremem ponad 700 dziewic z Polski.

Tomek

Comment

• chinet
            • 2006.04
            • 486

No chyba złym okiem patrzysz . Zapraszam na kolejną edycję w przyszłym roku.

Comment

• Grothesk
              • 2005.11
              • 811

No chyba złym okiem patrzysz . Zapraszam na kolejną edycję w przyszłym roku.
              A mógłbyś udowodnić mi ślepotę i pod linkiem http://kapsle.xon.pl/phpBB/viewtopic.php?p=48130#48130 wskazać mi wyniki tegorocznej ankiety?

Albo naprawdę sam źle patrzę i nie widzę, albo pod tym konkretnym linkiem nic nie ma. Popraw mnie proszę jeśli nie mam racji.

Tomek

Comment

• ugedey
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2004.11
                • 50

Grothesk - link jest widoczny, ale dopiero po zalogowaniu.

Comment

• Grothesk
                  • 2005.11
                  • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ugedey Wyświetlenie odpowiedzi
                  Grothesk - link jest widoczny, ale dopiero po zalogowaniu.
                  A widzisz! I tu jest pies pogrzebany. Autor założył, że każdy kto korzysta z browar.biz korzysta z forum kapslowego. Sprawa wyjaśniona. Jak dostanę swój login od Danio to chętnie przejrzę wyniki ankiety.

Tomek

Comment

• chinet
                    • 2006.04
                    • 486

A, o tym nie pomyślałem . Podaj swojego maila to podeślę wyniki.

Comment

• Grothesk
                      • 2005.11
                      • 811

A, o tym nie pomyślałem . Podaj swojego maila to podeślę wyniki.
                      grothesk@beercoasters.pl

Comment

• chinet
                        • 2006.04
                        • 486

Szanowni Kolekcjonerzy, uczestnicy 3 edycji Letniego Liczenia Kapsli !

Po wielu trudach i pewnego zbiegu okoliczności wreszcie oficjalnie na sptkaniu ZK #16 ogłosiłem zamknięcie tegorocznej edycji. A mianowicie zostały przekazane obecnym uczestnikom ankiety wydrukowane zestawienia oraz niespodzianka od autora wydana pod egidą ZIELONYCH KARTEK jak i kapslowego forum. Do wszystkich pozostałych uczestników zestawienie i ten mały gift w najbliższym tygodniu zostanie rozesłany pocztą.
                        Dla pozostałych forumowiczów pozostaje fotka, która niech będzie jednocześnie zaproszeniem do udziału w kolejnej edycji w przyszłym roku.

PS. To jest koreczek

Comment

• Psychomanteum
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2004.06
                          • 207

No ładne cacko.... trzeba się wziąć do roboty by w następnej edycji być już policzonym...
                          A czy będzie możliwość zdobycia takowego kapsla i czy będą przewidziane dalsze kapsle jak i wczesniejsze?
                          http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
                          2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• chinet
                            • 2006.04
                            • 486

Kapsli z 3 edycji pozostało 8 sztuk. Wszystkie są przekazane do dyspozycji ZIELONYM KARTKOM (o Zielonych Kartkach można przeczytać tutaj: http://kapsle.xon.pl/phpBB/viewtopic.php?t=2048 ) i będą do zdobycia w różnych konkursach . Proszę o nich nasłuchiwać tutaj i na forum kapslowym (forum.kapsle.xon.pl). Co będzie w przyszłej edycji to sam jeszcze nie wiem. Może i jakiś kapselek.

Comment

Przetwarzanie...
                            X