Limitowane kapsle od Witnicy.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Na allegro sprzedaje się z tej serii Anglię i W. Bryt jako kapsel z wadą ( Anglia ) i kapsel omyłkowy ( W. Bryt. ).

Widać tak jak w znaczkach pocztowych błędy są w cenie bo godzinę przed zamknięciem te kapsle chodzą po 50 zł sztuka.

Ktoś zbierał tą serię? Faktycznie kapsle wyspiarskie są takie rzadkie?
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• chinet
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.04
      • 486

Wlk. Brytania została wycofana z obiegu lecz gdzieś tam wypłynełą na butelkach, natomiast Anglia jest fabrycznym bublem i trafienie w sklepie na butelce w bardzo ładnym stanie nie jest takie łatwe.

Comment

• Hoxton
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.12
        • 53

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedzi
        Wlk. Brytania została wycofana z obiegu lecz gdzieś tam wypłynełą na butelkach, natomiast Anglia jest fabrycznym bublem i trafienie w sklepie na butelce w bardzo ładnym stanie nie jest takie łatwe.
        Od siebie dodam tylko, że Wielka Brytania została wypuszczona omyłkowo, po prostu ktoś nie był zbytnio uważny na lekcjach geografii i nie odróżnia Anglii od Wielkiej Brytanii.
        Anglia faktycznie została wypuszczona ze słabą farbą i najczęściej kapsle są z wadami.
        Obydwa wypusty były w bardzo niewielkich ilościach dlatego najczęściej tych dwóch krajów brakuje ludkom do pełnej kolekcji, co automatycznie przekłada się na ich cenę.
        Kapsli z tej serii nie robią już od jakiegoś miesiąca

Comment

• concerto
          🍼
          • 2003.09
          • 859

Wszystkie argumenty rozumiem, ale czy 50 zł. to nie za wysoka cena? Jakieś inne polskie współczesne chodzą za podobne stawki?

Comment

• almin
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.12
            • 83

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi
            Wszystkie argumenty rozumiem, ale czy 50 zł. to nie za wysoka cena? Jakieś inne polskie współczesne chodzą za podobne stawki?
            no niestety cena trochę ścina z nóg.
            Ale jak widać "rynek" sobie radzi - jest popyt, jest podaż. Skoro ktoś kupuje za takie kwoty to widać są te kapsle tyle warte dla niego.

Comment

• concerto
              🍼
              • 2003.09
              • 859

Ale warte są tyle na teraz, trochę na chybił trafił. Kupujący pewnie liczy, że za rok będą chodzić po stówie. Tyle, że może się przeliczyć. Zawsze pracownik z Witnicy może przypadkiem znaleźć w piwnicy worek tego dobra

Comment

• kibi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 1875

Anglię kupiłem w sklepie razem z piwem.
                Wielkiej Brytanii nie trafiłem w sklepie i nie mam jej, bo nie kupuję kapsli po 50 zł.
                Ale jeśli dziś kupuję kapsel za złotówkę, to nie dlatego, że myślę, że za rok będzie kosztować dwa złote, tylko żeby powiększyć swój zbiór.
                Istnieje subtelna różnica między kolekcjonerstwem, a lokowaniem kapitału.

Comment

• chinet
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2006.04
                  • 486

Ja Anglię kupiłem w Oszołomie. Traf chciał, że w jednej zgrzewce była na sześciu butelkach i wszystkie w bardzo ładnym stanie. Rzekłbym nawet prawie idealnym. Niestety Wlk. Brytanii na butelkach nie widziałem, dostałem jedną sztukę z browaru .

Comment

Przetwarzanie...
                  X