Gdzie po podstawki? - Wrocław

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Gdzie po podstawki? - Wrocław

Pytanie, jak w temacie. Gdzie (w jakich knajpach) można spotkać we Wrocławiu pojawiające się nowości podstawkowe?

Poniżej kilka wafli, jak i pubów, gdzie można je znaleźć:

Tyskie z tanka - to już wynika z artukułu ART'a: Kredance, Setka Bar Polski Ludowej, Schody Donikąd, XIII Igieł. Byłem w Setce, są tam na pewno.
    nowe kwadratowe Żywce - jednego z nich (co z oczu to w dłoni) znalazłem w pubie 'Małgosia', nieopodal Rynku. Dzisiaj ruszam na poszukiwania kolejnych z serii.
    lech i żubr (ciążowe) - nie natknąłem się jeszcze na nie, gdzie można je znaleźć, wie ktoś?

Póki co to tyle, jak ktoś coś będzie wiedział to śmiało pisać, wszyscy na tym możemy skorzystać
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

kolejnego z Żywców (hulaj dusza Żywec rusza) znalazłem w knajpie/restauracji przy Placu Solnym od jego zewnętrznej strony (schodkami w dół). Nie pamiętam nazwy

Comment

• genea
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.02
      • 1515

Dzięki za takie info. We wtorek będę we Wrocku i jak czas mi pozwoli, to się tam przejdę
      Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
      Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
      Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

W Guinness Pub na Placu Solnym co prawda Żywców JUŻ nie ma (przywiozą nowe podobno), ale za to można dostać Cieszyński krążek z Belgijskiego Pale Ale.

Comment

• genea
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.02
          • 1515

Zaliczyłem dziś Setkę Bar Polski Ludowej. Smaczne jedzonko i Tyskie z Tanka mam już w kolekcji (plus parę na wymianę jak coś) Za to nie wiem dlaczego nie trafiłem do "Schodów donikąd" Wujek google mi podpowiedział adres plac Solny 13 i albo mnie coś słońce przygrzało, albo wujek coś mnie zbajerował, albo "Schody..." przenieśli
          Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
          Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
          Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• wasyll
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 1823

Kolejne odwiedziny Guinness Pub, można tam znaleźć żywca 'wszędzie dobrze ale w dłoni najlepiej'. To samo w Małgosi.

Comment

• wasyll
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 1823

Zapomniałem o temacie, a kilka podstawek przybyło.

W ZUP znalazłem komplet AleBrowaru (3szt., bez Piwoteki),

W Setce na Kazimierza Wielkiego można uprosić nowe podstawki Tyskie Książęce: ciemne oraz pszeniczne. Pomimo, że leją tam tyskie z tanka, nowego wzoru podstawki (bez korony) nie ma.

Poza tym na Świdnickiej w Warce jest najnowszy wzór podstawki (WARS niedostępny).

Comment

Przetwarzanie...
              X