Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Co do Podymku się zgodze, co do reszty nie. Atak chmielu 15blg można było dostać w zakresie cenowym 4,80 - 5.20. Imperium 19,1blg kosztowało/kosztuje około 6 - 6,50zł.
Jak się ma do tego 16blg IPA AleBrowaru za 7 złotych??
Serio nie rozumiem co wyjątkowego jest w produkcji tego IPA AleBrowaru, że kosztuje aż tyle? Gdzie jego wyjątkowość? Według mnie nie ma żadnego przełożenia na cenę koszt wyprodukowania tego piwa. Autorzy "Misji" postanowili zrobić kasę na zataczającym coraz szersze kręgi zainteresowaniu dobrym piwem.
W Holandii czy Belgii butelkowane piwa trapistów w sklepie, pojemność 0,33 kosztują 1 eur, nie mówiąc już o wittbierach za którę płaciłem w marcu 1 eur za pół litra. Gdyby proporcjonalnie zastosować koszt np dubbla na 0,5l wyjdzie 1,5 eur za pół litra co daje mniej niż 6 złotych. W Belgii!! Powiedz mi czy koszt produkcji piwa w Browarze Gościszewo jest aż tak szokująco duży aby to piwo kosztowało 7!!?? Nie wróży to dobrze dla przyszłej konkurencyjności polskiej gospodarki jeśli okazuje się że koszty produkcji są już wyższe niż w Belgii/Holandii Czy może wyśmiewane etykiety tyle kosztują?
Powtórze po raz kolejny, gdyby nie wypisywali tych wszystkich farmazonów o misjach to bym ich cen nie komentował. Gdyby mieli tą swoją rzekomą misję to nie żyłowaliby maksymalnie swoich klientów tak jak to robią sprzedając swoje wyroby za tak absurdalną kwotę.
Comment