Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
Wyświetlenie odpowiedzi
Polskie wafle-zapytanie,dywagacje,etc.
Collapse
X
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziSam sobie odpowiedziałeś na to pytanie.
Browary nawet przed wojną nie zajmowały się wyłącznie produkcją piwa (np. http://www.browarymazowsza.pl/?page_id=8&child_id=273 ). W związku z tym nie wszystko co jest powiązane z browarem trzeba zaliczać do piwnych kolekcji.
Ja nie mam wątpliwości dotyczących tegorocznej podstawki Festiwalowej - nie traktuje jej jako browarnianej. Co jednak nie przeszkadzało mi w jej zakupie oraz w trzymaniu w oddzielnej kategorii około "browarnianych/piwnych". Ale niech każdy robi tak, jak sam uważa.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Panowie, spokojnie. Po pierwsze zadałem to pytanie w celu wyjaśnienia okoliczności jej wydania etc. Póki co udało mi się dowiedzieć (poprzez ten temat), że została wydana właśnie przez Piwiarnię, która chcąc nie chcąc jest powiązana z GŻ.
W sumie na tym wątek tej podstawki się kończy i będzie tak jak grzeber napisał - każdy zrobi, jak uważa. Ja się jej na pewno nie pozbędę i zapewne też umieszczę obok piwnych, nie związanych z browarami. Bo przecież nie chodzi o to, żeby przy Żywcu dopisać "+1" (i to w dodatku na siłę)www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
I temat blaszanych Żywców zamilkł To wiadomo już co to są za jedne? Jak wiecie nie zbieram Żywca ale pytam w imieniu kolegi którego "tu" nie ma. PozdrawiamMoja kolekcja:
http://krypol85.pl
Comment
-
-
a ja mam pytanie odnosnie podstawki Warki z wizerunkiem piłkarzy
znajdującej sie na stronie Browary Mazowsza czy to jest jakas próba/projekt bo do szerokiej dystrybucji o ile wiem nie weszła
Comment
-
-
Podstawka z pewnością wydana przez GŻ. Inna sprawa że najprawdopodobniej był to jakiś ich niewypał marketnigowy i z perspektywy czasu jaki minął od ukazania się kilku jej egzemplarzy oraz zakończenia się Euro 2012 do którego wg mnie nawiązywała ostatecznie nie została/nie zostanie wprowadzona na rynek.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
ale to była wprowadzona czy to jednostkowy próbny egzemplarz ?
Comment
-
-
To jest samoróbka, czy na giełdzie tegorocznej służyły jako pamiątki?
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Dobra, dopeiro teraz zwróciłęm uwagę na grodziskie piwobranie.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziTo jest samoróbka, czy na giełdzie tegorocznej służyły jako pamiątki?
http://allegro.pl/dwie-podstawki-gro...524248291.html
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedziale to była wprowadzona czy to jednostkowy próbny egzemplarz ?Last edited by Cooper; 2012-08-02, 22:50.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Rewers przedstawia jakąś promocję z którą nie zdążyli bądź się z niej wycofali i z tego powodu wynika zapewne brak tego wafla na rynku.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment