Pokale - sprzedaż wysyłkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chmielnicki
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.07
    • 324

Pokale - sprzedaż wysyłkowa

Witam,

Które z polskich browarów oferują sprzedaż wysyłkową swoich pokali/szklanek/kufli? Nie chodzi mi oczywiście o szklankę Tyskiego czy kufel Żywca, tylko o produkty browarów regionalnych (w tym restauracyjnych, rzemieślniczych, kontraktowych, etc.)? Coś w rodzaju pokala Manufaktury Piwnej czy szklanki Pinty. Gdzie mogę znaleźć takie szkło (poza Allegro oczywiście)?

Pytam nie tyle ze względów kolekcjonerskich, co czysto praktycznych. Chciałbym mieć kilka rodzajów szkła do różnych gatunków piwa, bo jak do tej pory wszystko lałem do szklanki z Ikei i powoli zaczyna mi to odbierać przyjemność z degustacji.

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, linki, itp.
    Last edited by Chmielnicki; 2012-08-26, 13:16.
  • beerek62
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2010.04
    • 1045

Szczerze mówiąc nie spotkałem się z takim przypadkiem. Manufaktura jest chyba pierwszym browarem, który zaoferował możliwość zakupu i wysyłki szkła. W niektórych browarach restauracyjnych trzeba się dobrze postarać i mieć dużo daru przekonywania, żeby kupić szkło będąc u nich osobiście, chociaż w zdecydowanej większości z nich nie robią z tym żadnego problemu. Pozostaje Ci giełda - najbliższa w naszym regionie to chyba jesienna w Tychach.
    Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
    Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• wilko
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.07
      • 226

Tutaj masz szklanki Pinty http://dompiwa.com/szklanki-do-piwa-c-36.html

Comment

• sailor
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2012.08
        • 22

Poznanska brovaria ma szklanki w swojej ofercie i to bardzo ladny komplet. Mysle ze bez probemu wysla.

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1045

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sailor Wyświetlenie odpowiedzi
          Poznanska brovaria ma szklanki w swojej ofercie i to bardzo ladny komplet. Mysle ze bez probemu wysla.
          I tu chyba nie masz racji. Przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z jakims bardzo uprzejmym panem w Brovarii i powiedział, że na miejscu jak najbardziej można kupić - najdroższe szkło kosztuje 18 zł. O wysyłce jednak nie ma mowy - problem z pakowaniem, zabezpieczeniem, odpowiedzialnością, itp, itd.
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• wasyll
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedzi
            Chciałbym mieć kilka rodzajów szkła do różnych gatunków piwa, bo jak do tej pory wszystko lałem do szklanki z Ikei i powoli zaczyna mi to odbierać przyjemność z degustacji.
            Z tego co pamiętam to IKEA ma bardzo fajne szkło do piwa, od kilku różnych pokali, przez szklanki po kufle.

Ostatnio w TESCO kupiłem shakery 0,5l - 1,99zł/szt.
            Last edited by wasyll; 2012-09-05, 07:16.
            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• vietnam
              • 2011.05
              • 117

Chciałbym mieć kilka rodzajów szkła do różnych gatunków piwa, bo jak do tej pory wszystko lałem do szklanki z Ikei i powoli zaczyna mi to odbierać przyjemność z degustacji.
              W CP dostępny jest zestaw szkieł degustacyjnych.
              Można również dobrać sobie np. z tej strony: http://www.wyposazenie-gastronomii.c...bd22c61b1e2ff6

Comment

• Chmielnicki
                • 2012.07
                • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vietnam Wyświetlenie odpowiedzi
                W CP dostępny jest zestaw szkieł degustacyjnych.
                Można również dobrać sobie np. z tej strony: http://www.wyposazenie-gastronomii.c...bd22c61b1e2ff6
                Możesz rozwinąć skrót CP?

Strona z wyposażeniem gastronomii całkiem fajna. Chociaż kusi jednak, żeby mieć pokale/szklanki firmowe - również w charakterze pamiątki z browaru. Porównując jednak ceny chociażby z podanej przez Ciebie strony (kilka złotych za pokal/szklankę) z cenami w browarach i sklepach "specjalistycznych" (20 zł i więcej), wychodzi na to, że jest to pewien snobizm.

No nic - spróbuję szczęścia na najbliższej giełdzie w Tychach. Pytanie mam jednak do bardziej doświadczonych kolekcjonerów: czy na takiej giełdzie można trafić współczesne szkło z małych browarów (np. z Widawy, Czenstochovii czy poznańskiej Brovarii)? Czy tylko "przedwojenne" Żywce i Tyskie, "piłkarskie" Carlsbergi, ewentualnie szkło z niemieckich browarów?
                Last edited by Chmielnicki; 2012-09-18, 14:22.

Comment

• vietnam
                  • 2011.05
                  • 117

Możesz rozwinąć skrót CP?
                  Na górze strony masz "Sklep" www.CentrumPiwowarstwa.pl
                  podkategoria "Gadżety"

Na giełdach zwykle jest mydło i powidło.. tzn. wszystko. Szkło stare i nowe, tanie i drogie, teraźniejsza koncernówka i unikaty. Znajdziesz coś dla siebie.
                  Jeżeli poszukujesz pokali do belgów to zajrzyj na te strony:
                  www.belgijskiepiwo.com (cennik do pobrania w excelu bez zdjęć, część zdjęć na stronie - reszta google)
                  oraz

Comment

• Chmielnicki
                    • 2012.07
                    • 324

Dzięki. Obydwa "belgijskie" linki znalazłem już wcześniej. W jednym z nich być może szarpnę się na Kwaka
                    Last edited by Chmielnicki; 2012-09-18, 14:58.

Comment

• Chmielnicki
                      • 2012.07
                      • 324

Ewentualnie dla miłośników rapu i szeroko pojętego "bling-bling": http://www.icedoutgear.com/customize...pimp-cups.html

Comment

• sailor
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.08
                        • 22

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
                        I tu chyba nie masz racji. Przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z jakims bardzo uprzejmym panem w Brovarii i powiedział, że na miejscu jak najbardziej można kupić - najdroższe szkło kosztuje 18 zł. O wysyłce jednak nie ma mowy - problem z pakowaniem, zabezpieczeniem, odpowiedzialnością, itp, itd.
                        coz - pisalem ze chyba nie bedzie problemu. bo jak dla mnie skoro maja sprzedaz to mozna przeciez wyslac. ale jak widac mylilem sie. zapraszam do poznania - piwo w brovarii co prawda nei powala ale zawsze mozna skoczyc do setki po zakupieniu kufli

Comment

Przetwarzanie...
                        X