Witam serdecznie poszukuję porcelanek mogą być zdjęcia z rozlewni piwa Gross Dubensko (Dębieńsko Wielkie) oraz etykiety związane z rozlewnią w Książenicach p. Feliksa Frank. Pozdrawiam i z góry dziękuję
Gross Dubensko porcelanki
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
Proszę propozycje z ceną
Pozdrawiam z Giszowca...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2024-05-10, 09:15 -
-
Witam Kolegów,
Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...-
Channel: Kolekcjonerstwo
2020-09-08, 08:59 -
-
Poszukuje porcelanek/butelek z Stettin. Wymienie sie za inne porcelanki lub odkupie. Czego szukam z porcelanek miedzy innymi:
H. Zimermmann Gotzlow/Bolinken
K. Sydow
Franz Theel Stolzenhagen
H. Wegener
F. Wegner
Dr. C.L. Weitze
B. Schulz Zullchow
...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Witam
Szukam informacji czy w miejscowości Trzemeszno (woj.Lubuskie ,powiat sulęciński) niem. Schermeisel istniał browar,rozlewnia lub punkt handlu piwem,który by sygnował butelki lub porcelanki nazwą swej firmy lub imieniem i nazwiskiem ?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam...-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.