Poszukuję pilnie kufla Spezial-Brau Bamberg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • m4ckr0
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 1

Poszukuję pilnie kufla Spezial-Brau Bamberg

Witam,

Zdarzyło się tak, iż potłukłem koledze (zapalonemu kolekcjonerowi) kufel Spezial-Brau Bamberg i potrzebuję taki odkupić, stąd szukam takiego tutaj, wiedząc, że forum Browar.biz jest niesamowicie zasobne w koneserów jak i kolekcjonerów piwa, może ma ktoś taki kufelek i chciałby się nim podzielić? A jeśli nikt nie ma to może ktoś gdzieś widział gdzie taki kufel mogę kupić (nie myślę o wyjeździe do Bambergu na razie ), lub w jakiejś knajpie mają taki to próbowałbym się z nimi jakoś dogadać,

z góry dzięki za wszelką pomoc, .

link do zdjęcia kufla tutaj: http://img525.imageshack.us/img525/5...b70fe0312o.jpg

Related Topics

Collapse

• majorrush
    prośba o identyfikację kufla
    majorrush
    Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
    2024-02-26, 22:21
  • heckler
    Czechy, Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
    heckler
    Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
    Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
    2023-06-15, 11:52
  • darekd
    ? [Brokreacja], Venus de Bamberg
    darekd
    Rauchbock

Ekstr. 16%
    Alk. 6,4%

Aromat - tony wędzonego słodu dominują (nie piszę czy oscypek czy kiełbasa, bo wiadomo że słód nie jest wędzony produktami spożywczymi, a odgadnięcie jakie drewno zostało użyte do wędzenia słodu jest poza moimi możliwościami,...
    2022-12-10, 02:24
  • darekd
    Bamberg Klosterbräu, Bamberger Rauchbier
    darekd
    Legendarny, historyczny browar we frankońskim Bambergu i o dziwo nie oceniane tu dotąd piwo (no chyba, że nie znalazłem...)

Ciemny Rauch na słodzie z bukowego wędzenia ze złotymi medalami na European Beer Star 2021 i 2022.

https://klosterbraeu.de/

13,1% ekstr.,...
    2024-01-29, 23:37
  • bastion
    Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
    bastion
    To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
    2022-01-05, 21:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...