Mieszadło magnetyczne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• szalkos
    Mieszadło magnetyczne - potencjometr
    szalkos
    Cześć, na start zaznaczam, że z fizyki jestem totalną nogą i moje pytanie może być idiotyczne dla kogoś znającego temat, ale potrzebuję się upewnić, otóż...
    Buduję mieszadło magnetyczne, a dokładnie zbieram kompontenty i mam zagwozdkę.
    RadioShack 25-Ohm 3-Watt Rheostat - to jest potencjometr...
    2017-01-20, 08:07
  • zasada
    [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
    zasada
    Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
    • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
    ...
    2021-04-06, 12:43
  • muchor
    jakieś wskazówki, z czego zrobić mieszadło do garnka zaciernego?
    muchor
    Cześć,

Postanowiłem dokonać naturalnego przejścia z brewkitów na zacieranie i warzenie, zakupiłem garnek do pasteryzacji a la Lidl i teraz będę go powoli przystosowywał. Chcę zacząć od mieszadła - widziałem kilka fajnych projektów, ale przydałby się jakiś dobry i konkretny...
    2019-07-31, 12:12
  • darko
    Mieszadło magnetyczne
    darko
    Wypatrzyłem gdzieś na zagranicznym forum i zrobiłem swoje. Mieszadło powoduje ciągłe natlenianie brzeczki, a jak tlen wpływa na drożdże to chyba wiadomo . Sprzęt taki szczególnie może się przydać piwowarom mającym hodowlę drożdży na skosach albo dla tych, co trzymają je w zamrażarce. Swoje urządzenie...
    2006-09-22, 16:26
  • heckler
    Czechy, Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
    heckler
    Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
    Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
    2025-02-05, 08:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...