A to szkoda, bo kapsli u mnie brak a szkło z PRL-u mam tylko pojedynczo.
Poszukuję szkła z nowych browarów
Collapse
X
-
-
Cześć , jutro będę w Sulewskim wiec kielich masz załatwiony. Do odbioru na giełdzie w Tychach. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziMaj już blisko, więc i giełda w Tychach. Gdyby ktoś z kolegów b.bizowiczów mógł i zechciał pomóc w powiększeniu mojej kolekcji, to jestem zainteresowany szkłem /szklanka, pokal/ :
- Jamrozowa Polana
- kielich z Sulewskiego
- Trzy Korony Nowy Sącz
- Nowy Browar Szczecin
ewentualnie inne nowe browary.
- BeerBros ;
- Gryf
- Hopium
- Miedzianka
- Słodowy Dwór
- Stara Szkoła
- Świdnica
- Zamkowy Młyn w Olsztynie
- Twigg
- Roch
- Nepomucen
- Bazyliszek
Nie wiem czy te browary mają swoje szkła, być może że niektóre jeszcze nie. Jak ktoś ma taką wiedzę to poproszę o info.
Comment
-
-
Może ktoś ma na zbyciu pokal z browaru Bazyliszek? Kontakt na PW.
Comment
-
-
Możliwa wymiana na szklankę z Browarów Nyskich.
Comment
-
-
Dodatkowo poszukuję jeszcze szkła z :
- Osowa Góra
- Arcybrowar
- Browars
Forumowiczów mogących kupic takie szkło dla mnie i pobawić się w wysyłkę proszę o kontakt na PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziMoże ktoś ma na zbyciu pokal z browaru Bazyliszek?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przy niskim nakładzie szkło wychodzi bardzo drogo. Jest to indywidualna decyzja browaru w jaki sposób je rozdystrybuuje, a słowo "pajacowanie" jest tu zupełnie nie na miejscu. Zrób sam szklankę w 100-200 egz. i przy sprzedaży nie strać na tym. Czasem lepiej ulokować taki gadżet w giftach dla nowych. IMHO, mając na względzie doświadczenia z czasów Smoczej Głowy i obecne.
Comment
-
-
Po prostu wkurza mnie gdy jakiś browar ma gadżety i, jako kolekcjoner, nie mogę ich kupić. Nie robiłem tzw rumuńskiej pandy a za szkło chciałem im zapłacić.
Skoro szkło wyszło ich drogo to mogli zamówić więcej. Jednostkowo wyszło by taniej, mieli by na rozdawnictwo w swoim g(li)nianym konkursie i na sprzedaż dla kolekcjonerów. Jesli by coś im zostało zawsze rozdystrubuowali by np dla knajp zamawiających największe ilości ich piwa.
Szkło/gadżety firmowe to dla nich taka sama komercja zarobkowa jak piwo. Piwa też nie warzą dużo i jest drogie. Nie powinni go więc sprzedawać a pozbyć się za darmo w konkursie
Dobra spoko nie ma co offtopować wątku. Szkło dla mnie jest w sumie na końcu pożądanych birofiliów. Nie muszę mieć akurat z ich browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziSzkło dla mnie jest w sumie na końcu pożądanych birofiliów. Nie muszę mieć akurat z ich browaru.
Comment
-
-
Prośba do osób z Białegostoku lub okolic wybierających sie na giełdę do Warszawy. Czy któryś z kolegów mógłby zakupić dla mnie szklankę lub /i/ pokal w Browarze Stary Rynek w Białymstoku? Odbiorę w Warszawie. Ewentualne informacje poproszę na PW.
Comment
-
-
Jeżeli ktoś ma na zbyciu lub na wymianę szkło z browaru Gloger - z zestawu cztery piwa + szklanka (z czarnym nadrukiem - id:59994) to poproszę o kontakt na PW.
Comment
-
Comment