Cała kolekcja na sprzedaż - 25000 etykiet, 1300 Kapsli, 1300 Podstawek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Tarzan
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.02
    • 3

Cała kolekcja na sprzedaż - 25000 etykiet, 1300 Kapsli, 1300 Podstawek

Witam,

Zakładam temat, bo może znajdzie się poważny kolekcjoner w Polsce. Sprzedaję całą kolekcję ale oferty częściowe zachowuję. Kolekcję chcę sprzedać na zachodzie i tam wyceniałem jej wartość.

Skany i PDFy do pobrania ze szczegółami kolekcji: (530 MB)

Dla zainteresowanych mogę wysłać DVD, bo skany w wyższej rozdzielczości zajmują ponad 2GB. Pod linkiem jest jakość wystarczająca aby określić co znajduje się w kolekcji.
    Więcej informacji pod numerem tel. kom. +48 602 23 00 19 lub +48 600 61 45 61 (jęz. angielski).
    Kolekcja do ewentualnego obejrzenia/zakupu/odbioru w okolicach Łodzi.

OPIS:
    Kapsle - ogółem ponad 1300 sztuk, w tym ca. 300 oryginalnych polskich głównie z lat 90tych XX wieku oraz ponad 300 szt dubletów, ponad 360 szt. kapsli browarów zagranicznych z tego samego okresu i ponad 300 szt dubletów.
    Wartość: 500 euro.

Podstawki - ogółem ponad 1300 sztuk w tym 165 polskich + ponad 280 dubletów, 555 zagranicznych + ca 590 dubletów. Podstawki z lat 60, 70, 80 i 90 XX wieku.
    Wartość: 1000 euro. Gratis dokładam serwetki do pokali.

Etykiety z lat 1950-2000 - ca.7400 polskich i 17500 zagranicznych.
    Wartość: 2000 euro.
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tarzan Wyświetlenie odpowiedzi

Podstawki - ogółem ponad 1300 sztuk w tym 165 polskich + ponad 280 dubletów, 555 zagranicznych + ca 590 dubletów. Podstawki z lat 60, 70, 80 i 90 XX wieku.
    Wartość: 1000 euro. Gratis dokładam serwetki do pokali.
    Gratuluję fantazji. Wartość zbioru podstawek mocno przeszacowana.
    Nie licz, że ktoś na zachodzi kupi ten zbiór za 1000 EUR.
    Tak naprawdę najbardziej wartosciowe jest jakieś 15-20 podstawek z Polski, które z powodzeniem można sprzedać na allegro. Pozostałę polskie to nie wiele warta masówka.
    Co do zagranicy. To popularne i masowe wzory jakie na giełdach są sprzedawane z bananowych kartonów po 10-20 centów sztuka.
    Jest kilka pojedynczych wzórów po kilka euro.

Comment

• smes
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2006.09
      • 615

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
      Gratuluję fantazji. Wartość zbioru podstawek mocno przeszacowana.
      Nie licz, że ktoś na zachodzi kupi ten zbiór za 1000 EUR.
      Tak naprawdę najbardziej wartosciowe jest jakieś 15-20 podstawek z Polski, które z powodzeniem można sprzedać na allegro. Pozostałę polskie to nie wiele warta masówka.
      Co do zagranicy. To popularne i masowe wzory jakie na giełdach są sprzedawane z bananowych kartonów po 10-20 centów sztuka.
      Jest kilka pojedynczych wzórów po kilka euro.
      Oczywiście że masz rację. 10-20 centów to i tak jest spełnienie marzeń bo nie sądzę że ktoś to kupi nawet w tej cenie.
      Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl

Comment

• Gacka
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.10
        • 373

A kapsle jak sie uda sprzedać za sto-kilkadziesiąt EUR,będzie dobrze.
        Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

• Raciborz
          • 2004.06
          • 594

To mie Koledzy podbódowali,nawet nie patrzę na fotki.Ja podepnę się do tematu i zaproponuje taka samą ilość etykiet za 1750 euro,cena do negocjacji-piwo58@wp.pl

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛
            • 2002.11
            • 6059

Żeby być obiektywnym nie chciałem się sugerować powyższymi komentarzami i podanymi ilościami (nie robią bynajmniej wrażenia) i chciałem luknąć fotki. Przyznam jednak że jeśli mam ciągnąć pół giga fotek na swoim zamulającym kompie to mi się odechciało.
            Reasumując: ilości cienkie , ceny jak z Dubaju. Rozumiem więc że jedyne wytłumaczenie to to że zbiór nie jest tłusty ilościowo ale że są w nim na prawdę rarytasowe sztuki.
            Jeśli więc Tarzan możesz to na zachętę napisz jakie - wg Ciebie - białe kruki, wabiki się w nim znajdują, ewentualnie podepnij kilka fotek z wybranymi rodzynasami.
            Oczywiście póki co zakładam że jesteś poważnym kolekcjonerem a rzeczone ceny to nie słodkie marzenie gimbusa.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Tarzan
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2013.02
              • 3

Kolekcja nie jest moja. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia po czym poznać białego kruka w tej kolekcji. Dlatego sprzedaję całość.

Jak napisałem na początku nie spodziewam się w Polsce otrzymać takich cen, ale i tak chciałem spróbować sprzedać w kraju.

Co do wielkości pliku do pobrania to nie znalazłem lepszego rozwiązania.

Comment

• solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

Niedawno złożyłem pewnemu forumowiczowi ofertę sprzedaży 2750 podstawek bez dubletów ( Niemcy blisko 1 tyś, Europa ale i trochę z poza) za 500 zł + koszt wysyłki.

Przemyślał sprawę i odpuścił a i mi trochę się odwidziało.

Na marginesie dodam, że rarytasy zostawiłem przy orderach

Jak pamiętam zamieszczałem chyba w wątku ciekawe aukcje na jebaju sprzedaż masakrycznej ilości dekli jakieś 100 kg!
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• Cooper
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.11
                  • 6059

Kolekcja nie jest moja. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia po czym poznać białego kruka w tej kolekcji. Dlatego sprzedaję całość.
                  Jak napisałem na początku nie spodziewam się w Polsce otrzymać takich cen, ale i tak chciałem spróbować sprzedać w kraju.
                  Co do wielkości pliku do pobrania to nie znalazłem lepszego rozwiązania.
                  Skoro się nie znasz to skąd wiedziałeś (lub Twoj znajomy) jakie ceny za to krzyczeć ? To czy kolekcja należy do Ciebie czy nie nie ma znaczenia dla kupującego. Skoro to ty reklamujesz/wystawiasz/ogłaszasz to i tak wszelkie pytania będą kierowanie do Ciebie. Jakie ma to znaczenie dla kupującego czy przedmiot należy do Ciebie czy do Twojego znajomego ?
                  To gdzie to sprzedajesz też nie ma znaczenia jeśli są to kiepskie rzeczy. Jeśli są dobre dobrą cenę dostaniesz i w Polsce (np dobre przedwojenne podstawki osiągają u nas czasami ceny dobrych kilkuset euro za sztukę. Słabo?). Jeśli są cienkie nawet reklamowanie tego w Monako, Lichtensteinie czy Zjednoczonych Emiratach Arabskich zakończy się porażką. I to porażką międzynarodową a ta jest chyba gorsza od porażki na własnym podwórku.

Zakładając Tarzan że wiesz mniejwięcej co tam jest proponuję wpierw zapoznać się z aukcjami (allegro, ebay) gdzie są powiedzmy podobne przedmioty i przyobserwowanie cen za jakie poszły (jeśli w ogóle).
                  Podstawki piwne mogą mieć wartośc zarówno kilku groszy jak i kilku tys. PLN za sztukę
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2013-02-21, 22:18.
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• noodles
                    • 2005.09
                    • 700

Nie znasz się, nie wiesz co sprzedajesz ale wiesz, że na zachodzie sprzedasz a w Polsce nie bo na zachodzie są frajerzy (poważni kolekcjonerzy) a u nas ich nie ma. Kolega kazał ci założyć konto na browar.biz w celu sprzedaży bo sam nie umiał albo się wstydził. Przecież to wszystko się kupy nie trzyma.
                    Moja kolekcja podstawek

Comment

• Tarzan
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2013.02
                      • 3

O wszystko wiedzący forumowiecze...

Mam na zachodzie przyjaciela, który będzie remontował bar piwny. Na ściany chciał powiesić różnego rodzaju plakaty i neony w tematyce. Powiedziałem, że mam taką kolekcję i wycenił że da max. 4000 euro jak mu to dostarczę. Potem się zastanowiłem, że może nie warto robić z tego tapety, bo ludzie takie pierdoły zbierają...
                      No to zrobiona jest dokumentacja fotograficzna z podziałem na browary i państwa oraz próba sprzedaży KOLEKCJONEROM a nie firmie dekorującej wnętrza.
                      Podałem telefon do osoby, która udzieli maksymalnie wyczerpujących informacji o kolekcji i ma o tym pojęcie.
                      Na samym początku napisałem ze wiem, że wasze wyobrażenie o wartości kolekcji jest zaniżone, ale może jest jakiś bogaty kolekcjoner. Po reakcji sądzę że nie ma.

Nie interesują mnie gderania o tym jak to co oferuję nie ma sensu, interesują mnie oferty.
                      Następnym razem Panowie zacznijcie od myślenia potem gadajcie o tym, jak to nie mam pojęcia o tym co robię. Taka "polaczkowatość" mnie tu przywitała ze strony większości, że chyba zrobię dobrze jak wypchnę to gdzieś z kraju. Wygląda na to, że wasze kolekcjonerskie hobby jest w Polsce warte mniej niż wystrój jakiegoś baru w Berlinie czy Paryżu. Słabo?

Comment

• kony
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.08
                        • 1701

No to wsiadaj w taxi, jedź do tego kumpla z tym towarem i kasuj 4 tysie bo jak wytrzeźwieje to gotów się rozmyślić

Comment

• pizmak666
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.12
                          • 1905

Wygląda na to, że wasze kolekcjonerskie hobby jest w Polsce warte mniej niż wystrój jakiegoś baru w Berlinie czy Paryżu. Słabo?
                          I tu możesz się zdziwić, niektóre kolekcję są pewnie więcej warte niż całe te bary. Tylko kto świadomie wiesza na ścianie knajpy takie wartościowe kolekcje...
                          „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• genea
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.02
                            • 1515

(...)
                            Na samym początku napisałem ze wiem, że wasze wyobrażenie o wartości kolekcji jest zaniżone, ale może jest jakiś bogaty kolekcjoner. Po reakcji sądzę że nie ma.
                            Bogaty kolekcjoner (który wie co chce i za ile) czy bogaty jeleń, któremu można wcisnąć bohomaz z lekcji plastyki w gimnazjum jako dzieło Picassa? Tych pierwszych wbrew pozorom tu znajdziesz. Jeleni szukaj raczej na rykowisku...
                            Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                            Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                            Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• genea
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.02
                              • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                              I tu możesz się zdziwić, niektóre kolekcję są pewnie więcej warte niż całe te bary. Tylko kto świadomie wiesza na ścianie knajpy takie wartościowe kolekcje...
                              Jeleń
                              Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                              Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                              Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

Przetwarzanie...
                              X