Mam do wymiany ciekawy kufel, jak na zdjęciach. Interesuje mnie do zbioru inne szkło, lub butelka z browaru Tychy.
Przedwojenny kufel Tyskie 1629
Collapse
X
-
Odświerzam. Oferta nadal aktualna. Wbrew pozorom jest to rzadka sztuka, która łudząco przypomina popularne kufle na 300 lat browaru.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.pl -
-
Mamy Cię! Moja gafaPrzepraszam jeżeli kogoś uraziłem
Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
-
Zamykam temat. Nieaktualne.Zbieram przedmioty związane z Tyskimi Browarami. Jeżeli coś masz, pisz xolay@o2.plComment
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Ekstrakt 11.8*, alko 4.9%, IBU 27.
Piana - sporo na początku potem grubsza warstwa.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość na lagerowej owocowości.
Smak - słodkawe, nuta ziołowa (ciężko to zidentyfikować jakimś...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
19-20.05.2023 - Tychy, 58 Międzynarodowa Giełda Birofiliów, Tyskie Browary Książęce, ul. Katowicka 9...
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
-
Przy zakupie dwóch czteropaków piwa Tyskie na stacjach benzynowych Statoil,kufel gratis
Cena zestawu około 28 zł
Kufel SAHM o pojemności 0,5 l z napisem "Kufel Mistrza"...-
Channel: Promocje piwne
-
-
Witam serdecznie, czy ktoś z Was wie, czy tyskie lub książęce wypuściło nowe szkło?
Ostatnio w wesołym miasteczku widziałem gości, którzy pili piwko ze szkła "Tyskie, przejdźmy na Ty...".
pozdrawiam-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment