Piwa z Bośni

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Piwa z Bośni

Zostało mi jeszcze trochę piw z Bośni na zbyciu, głównie z browarów: Hercegovaćko, Eprojekt, Oldbridž.
    Zainteresowanych zapraszam na PW, odbiór tylko i wyłącznie w W-wie, nie wysyłam niczego pocztą
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Oldbridž Ale, Ona To Može
    e-prezes
    NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto....
    2022-09-09, 16:12
  • e-prezes
    Oldbridž Ale, Black Devil
    e-prezes
    Na UT podali 9,99 % alko, choć w odbiorze nie było tego czuć. Zdarza się! Tylko w butelce.
    Wyraźne nuty palone typowe dla tego stylu, trochę za bardzo gładkie, ale czuć, że to RIS, nie coś innego. Dobrze nasycone, piana jest, ale bez zbytniej przesady. Co widać na zdjęciu. Potem tylko...
    2022-09-09, 16:07
  • e-prezes
    Oldbridž Ale, Kukambera
    e-prezes
    Piszę o nim tylko dlatego, że delikatnie różniliśmy się z piwowarem w kwestii odbioru piwa. Wedle tego co mówił piwo tworzone z bazowego piwa (na untappdt pale ale) poprzez wrzucanie pokrojonych w ćwiatki świeżych ogórków do kega (tak zrozumiałem), choć być może chodzi o tank. Tak czy...
    2022-09-09, 15:55
  • e-prezes
    Mostar, Gojka Vukovica 4, Craft Beer Garden
    e-prezes
    No już myślałem, że nie trafię na taki lokal w Bośni po tym co widziałem w Sarajewie. Nie da się nie trafić - uliczka łącząca stary most z drugim z którego jest piękny widok na ten pierwszy. Idealne miejsce. Akurat rano trafiłem na piwowara Oldbridż, więc jak dowiedział się że jestem...
    2022-08-27, 16:26
  • darekd
    Ottakringer, Bosansko Premium
    darekd
    Piwo kupione w Bośni i Hercegowinie, ale na puszce i na stronie https://www.bosansko-pivo.com/
    przyznają się, że wyprodukowano w Austrii. Małe internetowe śledztwo wykazało, że firma która zajmuje się jego dystrybucją związana jest z browarem Ottakringer.

Alk. 5%
    ...
    2023-06-13, 22:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...