data przydatności do spożycia: styczeń 1997 - Guinness Draught Arth Guinness
analiza na podstawie "Craft Beer World" M. Dredge, kwiecień 2013
CHMIEL - ANGIELSKI - PRAKTYCZNIE NIEWYCZUWALNY, DELIKATNE NUTY ŻYWOPŁOTU
GORYCZKA - NIEWYCZUWALNA
SŁODY - JASNY (BRĄZOWY CHLEB, PUMPERNIKIEL), SPECJALNY (WHYSKY), CIEMNY (PALONY, MLECZNA CZEKOLADA)
ALKOHOL - GŁADKI
DROŻDŻE - BRAK ESTRÓW, CZYSTY PROFIL DROŻDŻOWY
WADY - INFEKCJE - DZIWNE, KWASKOWY FINISZ
ODCZUCIA W USTACH - DELIKATNE, AKSAMITNE, KREMOWE, PŁASKIE, CIENKIE, LEKKO WYTRAWNE
Wyraźny wpływ czasu, piwo stało się bardzo gładkie - wręcz śmietankowe, wszystkie charakterystyczne nuty smakowe dla Stouta zostały wyparte przez pumpernikiel i whysky. Zaraz po otwarciu atakował mnie zapach suszonej śliwki który ulotnił się wraz z przelaniem piwa do szkła. Rewelacyjna kremowa piana
Chyba nie mam odpowiednich kompetencji żeby dobrze ocenić taki rarytas, zrobiłem to najlepiej jak potrafiłem.
Mam czteropak, jak widać jedno wypiłem i chętnie pozbędę się puszki - wiem, że są tu tacy kolekcjonerzy
Więcej info na PW
analiza na podstawie "Craft Beer World" M. Dredge, kwiecień 2013
CHMIEL - ANGIELSKI - PRAKTYCZNIE NIEWYCZUWALNY, DELIKATNE NUTY ŻYWOPŁOTU
GORYCZKA - NIEWYCZUWALNA
SŁODY - JASNY (BRĄZOWY CHLEB, PUMPERNIKIEL), SPECJALNY (WHYSKY), CIEMNY (PALONY, MLECZNA CZEKOLADA)
ALKOHOL - GŁADKI
DROŻDŻE - BRAK ESTRÓW, CZYSTY PROFIL DROŻDŻOWY
WADY - INFEKCJE - DZIWNE, KWASKOWY FINISZ
ODCZUCIA W USTACH - DELIKATNE, AKSAMITNE, KREMOWE, PŁASKIE, CIENKIE, LEKKO WYTRAWNE
Wyraźny wpływ czasu, piwo stało się bardzo gładkie - wręcz śmietankowe, wszystkie charakterystyczne nuty smakowe dla Stouta zostały wyparte przez pumpernikiel i whysky. Zaraz po otwarciu atakował mnie zapach suszonej śliwki który ulotnił się wraz z przelaniem piwa do szkła. Rewelacyjna kremowa piana
Chyba nie mam odpowiednich kompetencji żeby dobrze ocenić taki rarytas, zrobiłem to najlepiej jak potrafiłem.
Mam czteropak, jak widać jedno wypiłem i chętnie pozbędę się puszki - wiem, że są tu tacy kolekcjonerzy
Więcej info na PW
Comment