W trakcie przygotowania książka o browarnictwie w Raciborzu.Poszukuje przedwojennych etykiet,podstawek,rachunków,reklam itd.Jeżeli ktoś posiada takowe birofilia i może je udostępnić w formie zdjęcia,skanu tp proszę o kontakt piwo58@wp.pl
Birofilia z Raciborza
Collapse
X
-
Wydaje mi się że przedwojenny bloczek kelnerski z browaru Zamkowego ma kolega Kałusz.
Z pw podstawek raciborskich pewnie praktycznie niemozliwe jest znaleść coś czego nie było by w katalogu.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Related Topics
Collapse
-
O godz. 8:00 w salce przy browarze rozpocznie się giełda birofilii
https://www.facebook.com/browarbojanowo...-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
2025-02-09, 09:43 -
-
No wiec, jak w tytule. Poza tym krotko, mieszkam w Norwegii, w Polsce bywam rzadko, czas cos zrobic z tymi birofiliami co sie tu nazbieraly.
Mam mozliwosc co 6 tygodni podeslac co nieco do Polski, i wtedy moglbym to wystawic tutaj jako aukcja charytatywna na rzecz Kotelkowej Druzyny. NIe chcial...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Jak w temacie, dla mnie coś nowego. Jak do tej pory z Raciborza spotkałem p/w tylko z zamkowego. Niestety wszystko jest w kawałkach, najlepszy okaz jest cały ale brak mu rączki. Reszta w częściach, sporo spodów, rączek itd. Myślę że pojemność to 0.3-0.4 L. Wiadomo że technologia idzie...
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Jak w temacie chętnie wymienię Racibórz 2017 i Opat 2018 na inne portery, będę na giełdzie w Tychach.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2018-11-15, 19:00 -
-
Pizzeria na Ołtaszynie, która w sumie podobna jest to wielu innych w Polsce: https://pansmak.pl/
gdyby nie to że serwują piwa z browaru z Raciborza z kija (Raciborskie i Rżnięte). Przed skromnym obiektem/baraczkiem jest ogródek, a z boku nawet ogródek-plaża z leżaczkami.
Do...-
Channel: Dolnośląskie
2022-08-01, 22:18 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment