Poland Baltic Beer- Browar szczeciński ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Peepermint
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.04
    • 2

Poland Baltic Beer- Browar szczeciński ?

Witajcie, dysponuję taką porcelanką. Zawsze zastanawiałem się czy może mieć związek z browarem szczecińskim "bosman". Proszę o szczegółową identyfikację wydatowanie i o ile jest to możliwe wycenę. zapraszam do dyskusji.

Click image for larger version

Name:	Zdjęcie3623[1].jpg
Views:	1
Size:	17,0 KB
ID:	2092839

Name:	Zdjęcie3624[1].jpg
Size:	13,3 KB
ID:	2092840

Name:	Zdjęcie3629[1].jpg
Size:	7,6 KB
ID:	2092841
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Oczywiście że szczeciński Bosman. Jaki inny browar w Sczecinie w okresie PRL mógłby wydać taką ładną popiołkę ?
    Dizajn z lat 60. wg mnie. Podobną miał Żywiec. Być może jeszcze inne nieliczne wtedy browary wysyłające piwo na zachód.
    Jeśli nie chcesz sprzedawać to wycena nie jest potrzebna. Zachowaj sobie bo ładna a jeśli chcesz poznać realną cenę to od tego masz allegro. Ja pewnie gdybym ją miał to przynajmniej ze stówkę bym sobie śpiewał.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• wojtek_63
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.10
      • 357

Etykiety od tego piwa datowane są na wczesne lata 70 ale mogę się mylić. A tak na marginesie to możesz dodać zdjęcia do kolekcjonerstwa w dziale popielniczki.

Comment

• Peepermint
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2015.04
        • 2

Jestem nowy na forum, nie wiem jak to zrobić. Dotarłem do Waszej forumowej kolekcji popielniczek, chciałbym zamieścić tam swój wzór lecz nie wiem jak. Może jakieś wskazówki ?

Comment

Przetwarzanie...
        X