Kapsle od piwka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Boncior
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.07
    • 1

Kapsle od piwka

Witam serdecznie, chciałbym sie spytac czy ktos z was nie makapsli do oddania w moje ręce, lub za małą opłata Pozdrawiam
  • malt_worm
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.01
    • 73

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Boncior Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam serdecznie, chciałbym sie spytac czy ktos z was nie makapsli do oddania w moje ręce, lub za małą opłata Pozdrawiam
    Czołem
    Ja mam kapsle do zbycia. Nie kolekcjonowałem, tylko po prostu wrzucałem każdy nowy do pojemnika w piwnicy. Wszystkie są z piwa (otwierałem tak żeby kapsla nie zgiąć). Kapsle są głównie z piw polskich, niemieckich, angielskich, belgijskich i amerykańskich. Coś tam innego się pewnie jeszcze trafi. Na oko mam ze 300, ale będę musiał policzyć
    Nie chcę za to pieniędzy, chętnie przytuliłbym prezent w postaci szkła nonic sztuk (z logo jakiegoś polskiego kraftowego browaru). Nie znam się na kolekcjonerstwie więc nie wiem czy takie kapsle są cokolwiek warte. Dla początkującego zbieracza może się nadają
    p.s. lokalizacja Łódź

Comment

• ARTHUR
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malt_worm Wyświetlenie odpowiedzi
      Czołem
      Ja mam kapsle do zbycia. Nie kolekcjonowałem, tylko po prostu wrzucałem każdy nowy do pojemnika w piwnicy. Wszystkie są z piwa (otwierałem tak żeby kapsla nie zgiąć). Kapsle są głównie z piw polskich, niemieckich, angielskich, belgijskich i amerykańskich. Coś tam innego się pewnie jeszcze trafi. Na oko mam ze 300, ale będę musiał policzyć
      Nie chcę za to pieniędzy, chętnie przytuliłbym prezent w postaci szkła nonic sztuk (z logo jakiegoś polskiego kraftowego browaru). Nie znam się na kolekcjonerstwie więc nie wiem czy takie kapsle są cokolwiek warte. Dla początkującego zbieracza może się nadają
      p.s. lokalizacja Łódź
      A inne szkło nie interesuje Ciebie?

Comment

• malt_worm
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.01
        • 73

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
        A inne szkło nie interesuje Ciebie?
        a jakież to inne?

Comment

• ARTHUR
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 2338

Polska i Świat

Comment

• malt_worm
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.01
            • 73

nie rozumiem za bardzo? Jako stary wyjadacz dwie trzecie moich kapsli wywalisz pewnie do kosza. Dlatego napisałem, że to co ja mam to lepiej by się przydało jakiemuś początkującemu zbieraczowi.
            Zrobię zdjęcie i wrzucę to będziemy dyskutować dalej.

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

Polskich kraftowych noniców nie ma za wiele, więc może chodzi o ten jeden?

Comment

• malt_worm
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.01
                • 73

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Polskich kraftowych noniców nie ma za wiele, więc może chodzi o ten jeden?
                A nawet nie zdawałem sobie sprawy. W takim razie nie będę wybrzydzał, zagramaniczny też fajny

Comment

• Cooper
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2002.11
                  • 6056

A co to jest szkło nonic ? Jestem starym wyjadaczem a nie kumam tego terminu aż dziwne. Może chodziło o szkło tonic ale po tonicu jeszcze szkła nie widziałem
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

Malt worm ma szkło nonic w avatarze
                    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• malt_worm
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2013.01
                      • 73

dobra zrobiłem fotki, po zgrubnym policzeniu wyszło chyba ze 160 unikalnych kapsli, reszta to powtórki (razem coś między 250 a 300)
                      duża rozdzielczość to wrzucam linki

ręka niepewna to z ostrością problemy, ale nie chciałem robić z lampą.

Oddam za darmo początkującemu kolekcjonerowi, dla mnie nic nie warte bo niedługo pewnie i tak bym to wywalił na śmieci.

Comment

• ARTHUR
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2338

dobra zrobiłem fotki, po zgrubnym policzeniu wyszło chyba ze 160 unikalnych kapsli, reszta to powtórki (razem coś między 250 a 300)

Oddam za darmo początkującemu kolekcjonerowi, dla mnie nic nie warte bo niedługo pewnie i tak bym to wywalił na śmieci.
                        Jestem zainteresowany 26 kapslami.

Pozdrawiam

Comment

• Latarnik
                          Premium Lamplighter
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2004.06
                          • 5030

Oddam za darmo początkującemu kolekcjonerowi.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jestem zainteresowany
                          Ty ARTHURZE raczej nie spelniasz tego kryterium
                          5450 kapsli z wypitych piw
                          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19261

Nie wywalaj! Chętnie się znajdą.

Comment

• Gechran
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2015.08
                              • 1

Z wielką chęcią bym przygarnął większa część kapsli, jako początkujący kolekcjoner
                              Oczywiście jeżeli to nadal aktualne. Byłbym bardzo wdzięczny!

Comment

Przetwarzanie...
                              X