Zagraniczne koszulki na kapsle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Artmedia9
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.09
    • 3

Zagraniczne koszulki na kapsle

Witajcie, w archiwum trafiłem na dłuższy temat o przechowywaniu kapsli i zainteresowało mnie ściąganie koszulek na kapsle od producentów z zagranicy. Ktoś polecał tam jakąś włoską firmę Sepa, ale nie mogłem znaleźć o niej nic, tym bardziej że tak samo nazywa się kilka innych instytucji.
    Czy jest tu ktoś, kto kupował coś takiego za granicą ? W ostateczności może mi pomóc też przetłumaczenie, bo nie wiem jak będzie po angielsku i niemiecku "koszulka na kapsle". Caps' protector ?
  • chinet
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.04
    • 486

Potoczna nazwa tych kart wśród kolekcjonerów to "dikappa" od nazwy firmy Dikappa z Dąbrowy Górniczej. Firma ta ma w swojej ofercie wiele produktów dla kolekcjonerów z różnych dziedzin. Pierwsze oryginalne "dikappy" były włoskiej produkcji z firmy Sepa. Miały wytłoczoną nazwę producenta wzdłóż lewej krawędzi: SEPA-ITALY. Później pokazały się Sepy minimalnie dłuższe z tłoczonym napisem na dole strony. Obie wersje używam od wielu lat i nie narzekam. Zdecydowanie zalecam stosowanie do nich segregatorów cztero-ringowych.

Jakiś czas temu kontaktowałem się z Dikappą, chciałem dokupić trochę kart. Okazuje się, że Sepa już nie istnieje. W ofercie mają karty innego producenta (nie zdradzili nazwy), twierdzą że też bardzo dobrej jakości. Innych do tej pory nie używałem, więc się nie wypowiem.
    Last edited by chinet; 2015-10-05, 20:36.

Comment

• Artmedia9
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2013.09
      • 3

A na tych kartach nie pisze nic ?

Naprawdę przydałoby mi się chociaż, jak jest po angielsku koszulka na kapsle, bo tak to szukam po omacku.

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Tu masz trochę anglojęzycznych określeń produktu o jaki pytasz. Jak widzisz nie są jakoś specjalnie wyszukane słownie.
        Być może inni producenci określają je inaczej.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
        X