Toster Burg Brau Kufel Toszek

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Browarstrz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.05
    • 10

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
    Dwa identyczne szkła i to wcale nie przedwojenne
    ...?

Jak to wcale nie przedwojenne, moje szkło jest właśnie przedwojenne.
    TEN KUFEL JEST z lat trzydziestych XXw.!

beerek62 jako senior tego forum posiadający ponad 700 postów piszesz to przez pomyłkę czy z przekory. Jeśli masz być wiarygodny to wypadałoby się podeprzeć potwierdzoną informacją. Napisałeś, że Twoim zdaniem nie jest on przedwojenny, ale nie podając jego datowania.

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

beerek62 zapewne nie potrzebuje od Ciebie świadectwa wiarygodności.
      Zamiast oburzać się wystarczyło uważnie przeczytać jego post.
      Opisał sytuację sprzedaży dwóch identycznych szkieł. Identycznych ze sobą. a nie z Twoim kuflem

Comment

• Browarstrz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2016.05
        • 10

Proszę raczej o wypowiadanie się w swoim imieniu.
        Nie oburzam się, skąd taki wniosek. Moim zdaniem post beerka62 wcale nie jest napisany w oczywisty sposób, więc mógłby kogoś wprowadzić w błąd.

Comment

• beerek62
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2010.04
          • 1045

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedzi
          Dwa identyczne szkła i to wcale nie przedwojenne w odstępie około 1 roku zostały sprzedane : pierwsze na portalu aukcyjnym na A za coś około 300 zł, drugie na giełdzie birofilistycznej za kwotę 20 zł (dwudziestu złotych).
          Faktycznie musisz jeszcze raz przeczytać mój post, tylko tym razem ze zrozumieniem. Gdzie widzisz odniesienie do Twojego kufla? Czy został on gdziekolwiek sprzedany? Za 20 czy za 300 zł? Byłeś z nim na giełdzie? Na wszystkie te pytania trzeba byłoby odpowiedzieć NIE. Nikogo nie wprowadzam w błąd, nie neguję ani wieku ani wartości tego kufla. Wartość tak naprawdę ustali rynek i jego prawa. Jak znajdziesz chętnego za 1000 zł (czego Ci życzę) to pewnie będziesz zadowolony. Ale nie zdziw się, gdy cena nie przekroczy 200-300 zł. Zrobisz jak będziesz uważał za stosowne, ale ja zamierzając sprzedać takie szkło wystawiłbym je od 1 zł ustalając cenę minimalną na poziomie poniżej którego kufla nie sprzedam. Ryzykuję tylko i wyłącznie prowizją portalu aukcyjnego (kilkanaście zł). Zawsze kiedy poprosisz o wycenę osoby zainteresowane zakupem, to z pewnością podadzą Ci zaniżoną wartość. Możesz poprosić o wycenę jakiś sklep z antykami, ale to pewnie kosztuje a poza tym ta wycena też może nijak mieć się do ceny jaką uzyskasz za kufel na jakimś portalu aukcyjnym.
          Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
          Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarstrz Wyświetlenie odpowiedzi
            Proszę raczej o wypowiadanie się w swoim imieniu.
            Nie oburzam się, skąd taki wniosek. Moim zdaniem post beerka62 wcale nie jest napisany w oczywisty sposób, więc mógłby kogoś wprowadzić w błąd.
            Gdybyś zamiast "mógłby kogoś wprowadzić w błąd" napisał " sorry,źle zrozumiałem" łatwiej byłoby mi zrozumieć twoją prośbę.
            Ja wypowiedziałem się wyłącznie swoim imieniu. Mój post dokładnie odzwierciedla to, co myślałem w trakcie jego pisania.
            A skąd wniosek o oburzeniu? To akurat proste - zakończyłeś swój post emotikonem o nazwie "wściekły".

Comment

• Browarstrz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2016.05
              • 10

beerek62 nie muszę. Skoro piszesz w wątku o danym kuflu to po co dygresja o innych kuflach.
              Byłem na giełdzie.

kibi - umieszczenie emotikonu, nie świadczy jeszcze o przeżywaniu danej emocji. Magia internetu.

Comment

• beerek62
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2010.04
                • 1045

Jak należało sie spodziewać kufelek z Toszka powrócił.
                Cooper napisał, że parę stów to zarówno 200 jak i 900 - wystawiona cena też sie w tym mieści
                Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Tak się kończy bezpłatne doradzanie. Trzeba było twardo rzucić "20 złotych" i to on miałby teraz problem, a nie potencjalni nabywcy.

Comment

• zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tak się kończy bezpłatne doradzanie. Trzeba było twardo rzucić "20 złotych" i to on miałby teraz problem, a nie potencjalni nabywcy.
                    Dawałem 15 i nie chciał, niech się z tym buja dalej. Teraz moja cena to 12 złotych.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Przetwarzanie...
                    X