Miło mi poinformować P.T. K.K. (Kolegów Kolekcjonerów) , że ukazała się książka o Szwejku, widzianym głównie przez pryzmat podstawek, kapsli, etykiet otwieraczy etc., których Dobry Wojak jest głównym bohaterem. Tytuł: "Szwejk wyobrażony, czyli anabasis drogami popkultury/Svejk ztvarneny aneb anabasis cestami popkultury". Tekst polski i czeski, 128 stron, kreda, mnóstwo fotografii. No i można się dowiedzieć nieco o Austro-Węgrzech - np. z czego składała się w czasach C. i K. monarchii żelazna racya żywnościowa lub jak przenosiły informacje gołębie bojowe Książka do znalezienia na allegro
nowa książka "Szwejk wyobrażony/Svejk ztvarneny"
Collapse
X
-
Nie jesteś świeżakiem na BroBizie i powinieneś ten wątek zamieścić tutajPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Zastanawiałem się nad tym. Wybrałem kolekcjonerstwo świadomie - książka nie jest o browarze/browarach/piwie; jest raczej "ilustracją" mojej szwejkologicznej pasji. W tym sensie dotyczy kolekcji. Poza tym może ktoś, kto np. kolekcjonuje piwne podstawki, etykiety, szkło lub kapsle uzna ją za interesującą. Ale upierał się nie będę - jeśli trzeba przenieść, nie ma sprawy.niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
Witam
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi - byłem na wakacjach. Książka jest znów dostępna na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=6412273633
Pozdrawiam!niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
Dostępna również w sklepie przy browarze Grybów - w cenie ( o ile mnie pamięć nie myli ) 25 zet.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
-
niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Comment
Comment