może ktoś mnie teraz wygoni na pw, ale ja mam zaufanie do Ciebie. Nie wiem jak ty? Najwyżej wydam na znaczek i przesle komuś podstawki, co wzbogaci jego(jej) zbiór. Na zdrowie!
Jest to lokal dla tych, którzy chcą połączyć rodzinny wypad na śniadanie, obiad lub coś słodkiego, z wyprawą na dobre piwo. Znajdą się w nim atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych (gry, książki i zabawki w kąciku dla dzieci). Lokal oferuje różne zestawy śniadaniowe, obiadowe,...
Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...
21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Na Brooklynie, niedaleko Greenpointu znajduje się browar restauracyjny Brooklyn Brewery.
Browar działa od 1987 roku i zlokalizowany jest w typowo amerykańskiej, ponurej przedmiejskiej dzielnicy z samobójczą urodą architektury.
Do browaru najłatwiej dostać się metrem do stacji Nassau....
Comment