Kupię kufel 0,5L Pilsner Urqell. Dokładnie taki:
[K] kufel 0,5L Pilsner Urqell (patrz opis)
Collapse
X
-
Kupię kufel 0,5L Pilsner Urqell. Dokładnie taki:
https://img.stramis-drinks.cz/commod...ner%200,5l.jpg- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Temat się znowu uaktualnił.Niestety poprzedni kufel nie przetrwał "próby czasu". :/ Więc jakby coś ktoś to czekam na pw.
Co do samego kufla nie musi być to koniecznie PU. Może być coś o zbliżonym kształcie, głównie zależy mi żeby był o pojemności standardowo 0,5l.Comment
-
Obecnie chyba raczej do dzisiaj trwa konkurs na 175 lat PU gdzie można wygrać dwa kufle. Chyba że Carrefour ma jakąś promocję wewnętrzną gdzie rozdaje kufle do większej ilości zakupionych piwek. Niestety i tak nie ma tego sklepu u mnie w okolicy...Ostatnia zmiana dokonana przez mor842; 2017-11-26, 18:36.Comment
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...-
Channel: Niemcy
2025-01-04, 01:50 -
-
Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)
Piwo jasne, pasteryzowane.
Ekstrakt: brak informacji.
Alk.: 5,6% obj.
Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...3 Photos-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-31, 21:45 -
-
Promocja zauważona w sklepie monopolowym.
Przy zakupie 6 piw Pilsnera Urquella lub Kozla, odpowiedni do danego piwa kufel gratis.
Przelicznik na plakacie dowolny do wpisania.-
Channel: Promocje piwne
-
-
Alk. 5, 2%
W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
Kolor jaśnożołty, klarowne.
W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...-
Channel: Belgia
2025-01-02, 17:14 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment