W Polsce raczej tylko kapsle. Ety jeśli nawet tam są (ale możliwe że to nadruki) to już raczej mniej bo to jednak ety francuskie choć niektórzy kolekcjonery próbują niesłusznie wyróżniać je w rankingach jako osobne terytorium.
Generalizując współczesne butelki chyba nigdzie nie są jakoś szczególnie poszukiwane przez kolekcjonerów.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
W Polsce raczej tylko kapsle. Ety jeśli nawet tam są (ale możliwe że to nadruki) to już raczej mniej bo to jednak ety francuskie choć niektórzy kolekcjonery próbują niesłusznie wyróżniać je w rankingach jako osobne terytorium.
Generalizując współczesne butelki chyba nigdzie nie są jakoś szczególnie poszukiwane przez kolekcjonerów.
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Comment