Chętnie przyjme w ramach wymiany lub droga kupna. Oferty prosze na PW.
Szukam 1 litrowych puszek polskich
Collapse
X
-
A przedewszystkim jakie były polskie piwa w puszkach 1-litrowych bo ja tak na szybko to coś nie za bardzo mogę se przypomnieć.
W latach 90. był dosyć popularny u nas litrowy Faxe ale raczej wtedy był one jeszcze oryginalny duński w przeciwieństwie do tego uwarzonego nieco później licencyjnie w którymś z browarów grupy Van Pur - Koszalina czy Jędrzejowa.
Kojarzę 2 czy 3 wzory puszek litrowych na Królewskie z Warszawy ale były to wzory próbne nigdy nie wprowadzone do użycia.Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2017-10-08, 22:29.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ogólnodostępne są litrowe puchy piw z Rosji, z Baltiki czy też z Moskiewskiej Kompanii Piwnej z Mytiszczi (można trafić między innymi Żiguli Barowe z oryginalnymi malowanymi motywami kobiecymi), widziałem także kilka dni temu, bodajże w Karfurze litrowe puszki z browaru Kaiserdom z Bambergu...Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2017-10-09, 14:08.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
w katalogu polskich puszek piwnych można zobaczyć:
Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
No jaszka.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Mam cztery różne Faxe, Cains, Scandia o tradycyjnymkształcie i Kronenburg w kształcie beczki. Wszystkie nastoletnie
Jak chcesz to podaj maila na PW to prześlę fotkę.
Jakie masz podstawki?Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
Comment