Sam go kiedyś wytargałem jak leżał przygotowany do wywózki razem z innym złomem na terenie dawnego browaru. Dziś oddam go za symbolicznyą dychę. Albo więcej - to już zależy od kupującego
Serrrrrrdejcznie zapraszam, unikalny złom https://allegro.pl/oferta/szyld-blaszany-leszek-znin...
18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Comment