Przy okazji randomowo otwierając jeden z browarów zauważyłem błąd w klasyfikacji. Pierwsza podstawka z browaru Waldschloessen z Olsztyna który jest określony jako obecny Browar Kormoran.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
W 2017 na obrzeżach miasta, przy głównej ulicy w kierunku północnym, powstał obiekt który musi robić wrażenie.
Kompleks hotelowo-restauracyjny w którego włożono sporą kasę. Wnętrza stylizowane na zamkowe, w kątach stoją zbroje rycerskie i wiele artefaktów stylizowanych na średniowieczny...
W miasteczku Vyšší Brod po browarze Jakub pozostała już tylko firmowa piwiarnia, ale za to w dzielnicy Studánky otwarł się nowy, mały rodzinny browarek przyjmując nazwę dzielnicy w której stoi.
Studánky to dzielnica miasta Vyšší Brod oddalona od niego o 2,5 kilometra. Niby odległość...
Wizerunek Vlada Palownika ( Cepesza) jest wszechobecny w masowej kulturze w Rumunii i pojawia się czasem w miejscach zupełnie nieprzystających do tego poważnego z natury gościa.
Jeśli chodzi o nadanie jego imieniem nazwy restauracji wraz z browarem, to w sumie nie dziwi, bo niby czemu...
Comment