Sprzedam swoją kolekcję, łącznie ok. 5000 kapsli

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • georgeko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 7

Sprzedam swoją kolekcję, łącznie ok. 5000 kapsli

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie!

Wiele już lat temu udzielałem się tutaj, ponieważ wraz z synem zbieraliśmy aktywnie kapsle. Trwało to kilka lat, ale od kilku lat syn się już nie interesuje i mój zapał też się zmniejszył. Całość kolekcji liczy 9 segregatorów oraz trochę w różnych innych schowkach :-). Mam w kolekcji dużo polskich kapsli w tym trochę ciekawych, starych egzemplarzy. Oceniam, że około 1000 jest polskich a reszta z całego świata. Oczywiście wszystkie kapsle są pojedynczymi egzemplarzami. Nie zbierałem na odmiany a jedynie na wzory więc proszę mnie nie pytać czy "cp" i na której godzinie ;-)

Kolekcję chciałbym sprzedać najlepiej w całości co pewnie będzie trudne więc co najmniej w jakichś paczkach. Jestem z Gliwic więc osoby, które mają niedaleko chętnie zaproszę aby obejrzały kolekcję. W najbliższych dniach zamierzam zrobić kompleksową sesję fotograficzną oraz postaram się wygrzebać spis polskich kapsli wg numerów w katalogach.

Zdjęć będzie bardzo dużo więc wrzucę je na dysk w chmurze a link prześlę wszystkim osobom, które wyrażą zainteresowanie. Zaznaczam, że wolałbym uniknąć sprzedaży po sztuce chyba, że wybrane (droższe :-)) egzemplarze.

Oczywiście jeśli nie będzie tutaj zainteresowania to pójdę na allegro, ale pomyślałem sobie, że lepiej by było zasilić autentycznych kolekcjonerów :-)

Pozdrawiam serdecznie i obiecuję odpowiedzieć na każdy sensowny kontakt.

Georgeko
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Link dla Ciebie najlepiej jest wrzucić publicznie bo to Ty chcesz dotrzeć do jak największej ilości potencjalnych kupców
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• georgeko
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.01
      • 7

Dziękuję za pomoc. Nie chciałem zaśmiecać :-) Ale zrobię tak jak sugerujesz. Pozdrawiam serdecznie

Comment

• georgeko
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.01
        • 7

Dzień dobry,

poniżej załączam link do katalogu na dysku Google. Fotki zrobiłem przez chwilą. Jak zobaczycie jest to 10 klaserów / segregatorów. W sześciu są oryginalne karty na kapsle i w nich jest moja kolekcja polskich kapsli. Są też do każdego klasera spisy numerów wg katalogu z Internetu. Nie jestem do końca przekonany co do 100% pewności rozpoznania a w niektórych miejscach synek, z którym przez kilka lat zbierałem się bawił :-) Na pewno nie mam Łomży 1 i 2 co zaznaczył na jednej z list ;-). Ale kojarzę wiele tutejszych ników sprzed lat więc spodziewam się fachowców, którzy w lot wszystko ogarną :-). Jak zobaczycie nie jest to byle jaka kolekcja, ale całkiem niezły zbiór z niemałą liczbą naprawdę niezłych egzemplarzy. Z 7-8 lat temu jeszcze mocno w tym siedziałem więc wiem czym dysponuję. Po dość solidnym rozeznaniu na aukcjach wiem mniej więcej jak się kształtują ceny. Ale jak pisałem nie mam ochoty bawić się w handel po jednym kapslu więc zdaję sobie sprawę, że sprzedając całość muszę dać niezły rabat. Oczywiście jeśli np. chce ktoś tylko Polskę to OK, jeśli tylko zagranicę też OK. W ostateczności jeśli większy wybór konkretnych kapsli za konkretną kwotę to jeszcze wchodzi w grę. Większy detal raczej nie.

Jeśli chodzi o zagranicę to jak widać też jest niezły zbiór bo swego czasu wymieniałem się dość dużo z kolegami birofilami z różnych krajów w tym egzotycznych. Sam, jeżdżąc służbowo po świecie przywoziłem wiele ciekawych kapsli np. blisko 300 z USA z 3 tygodniowego wyjazdu z kolegami. Zagranicę starałem się układać krajami i jest np. kilkaset rosyjskich, hiszpańskie, setki niemieckich czy belgijskich, słowem - dla prawdziwego zbieracza gratka z samego oglądania :-)

Jak pisałem na głównym mam jeszcze setki kapsli w różnych pudłach i pudełkach, ale je ogarnę i pokażę później. Będą to raczej dużo nowsze polskie egzemplarze, trochę różnych w tym niezłych powtórek i zagranica.

Jestem z Górnego Śląska więc gdyby komuś pasowało możemy się umówić na przegląd, ale jeśli wcześniej się dogadamy choć wstępnie. Uprzedzam, że są już na tym etapie zainteresowani i sprzedam kapsle oczywiście temu, kto da więcej.

W razie czego mogę podać numer telefonu na konkretną rozmowę.

Pozdrawiam

Janek

Link: https://drive.google.com/drive/folde...jH?usp=sharing

Comment

• georgeko
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.01
          • 7

Zachęcam do obejrzenia mojej kolekcji, którą zamierzam sprzedać.

Pozdrawiam

Comment

• georgeko
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.01
            • 7

Zachęcam kolejne osoby do oglądania i wejścia do gry :-)

Witam serdecznie

załączam link do fotek reszty kapsli, które odnalazłem. Zobaczycie tam między innymi ok. 185 polskich ciekawych powtórek w tym wiele dziewiczych a także trochę zagranicy. Policzyłem wszystkie kapsle i jest ich razem niestety dużo mniej niż pisałem. Polskich w klaserach jest ok. 1070, ok. 180 powtórek w pudełkach po CD i ok. 120 najnowszych w moim zbiorze (te, robione na kartce papieru).

Łącznie polskich ok. 1370. Zagranicznych w klaserach jest ok. 1900 i ponad 200 luzem. Razem zagranicy jest ok. 2080 czyli całość mojej kolekcji to niecałe 3500 kapsli. Oczywiście mogłem się pomylić przy liczeniu.

Zdziwiłem się bo byłem pewien, że jest ich blisko 5 tysięcy z powtórkami, które były w pudełkach po butach, które... żona mi wywaliła bo uznała, że ich nie potrzebuję skoro leżą w pudełkach w jej szafie :-). ale tam były powtórki powtórek.

To wszystko co mam.

Napiszę uczciwie, że aktualnie już trzy osoby zastanawiają się co do ceny. Więc sugeruję szybkie działanie :-)

Pozdrawiam

georgeko

Comment

• LESNICZYy
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🥛🥛🥛
              • 2018.01
              • 956

Jak masz już jeleni to nie pisz co 5 minut
              Kapsle Żubra już mom

Comment

• georgeko
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.01
                • 7

Wyjaśnienie

Po pierwsze, nie piszę co 5 minut bo poprzedni post napisałem wczoraj a po drugie, gdybyś przeczytał treść postu dokładnie i porównał z poprzednimi to zauważysz, że zamieściłem w nim kolejny link do reszty kapsli i szczegółowo napisałem o ich liczbie. Dla zainteresowanych są to ważne informacje a jeśli Ty nie jesteś zainteresowany to nie musisz nic pisać. Jako Senior na forum powinieneś moim zdaniem bardziej rozumieć istotę giełdy i być wyrozumiały, zwłaszcza że nie zrobiłem nic takiego co wymagałoby interwencji.

A moja kolekcja to dużo więcej niż kapsel Żubra, który masz więc nie ma potrzeby naśmiewania się z niej.

Pozdrawiam

Janek

Comment

• LESNICZYy
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🥛🥛🥛
                  • 2018.01
                  • 956

Luz , jest sobota i chyba nikt z tego forum i nie tylko , nie jest trzeźwy .
                  Przeglądałem trochę tych twoich zdjęć i jakoś polskie kapsle mnie nie zachwyciły . Dużo osób z tego forum zbiera kapsle przez wiele lat i ma takie więc luzik .

Comment

• woytku
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2018.10
                    • 1

zakup kolekcji

cześć, wysłałem wiadomość na priva. Pozdrawiam.

Comment

• georgeko
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.01
                      • 7

Oferta już nieaktualna

Dzień dobry wszystkim.

informuję, że oferta już nieaktualna i całość została sprzedana. Dziękuję wszystkim, którzy zainteresowali się nią. Życzę powodzenia w dalszym budowaniu waszych kolekcji i pozdrawiam serdecznie.

Janek

Comment

• darekd
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Luz , jest sobota i chyba nikt z tego forum i nie tylko , nie jest trzeźwy .
                        To chyba nie twoja pierwsza sobota na forum Myślisz, że to takie zabawne zaśmiecanie wątków?

Comment

Przetwarzanie...
                        X