Zanosi się na to że na stoiskach z piwem Świąt i Nowego Roku nie będzie. . A przez kilka lat było tak pięknie, na etykietach w odpowiednim czasie pojawiał się św. Mikołaj, życzenia itp. Ciekawe komu to przeszkadzało .
Etykiety świąteczne.
Collapse
X
-
Czy masz na myśli wyroby polskiego browarnictwa czy piwa importowane ?
Ja mam dość pokaźny zbiór etykiet i mam tylko dwa okazy świąteczno-okolicznościowe: piwo milenijne z Lwóka Śląskiego i także wypuszczone
z okazji 2000 lecia piwo bodajże z Bydgoszczy. Zagraniczne , szczególnie skandynawskie , dość często za głowny motyw graficzny
mają Sw. Mikołaja .piwoppns@wp.pl
-
-
Niestety takie są efekty oszczędności , lepiej nie wypuścić nic niż potem zbierać pełnowartościowe piwo ze sklepów bo nie sprzedało sie a zbliżają sie święta wielkanocne . Głupio wygląda piwo z choinką czy mikołajem w lutym czy marcu .
Comment
-
-
etykiety świąteczne
Zbieram etykiety stare, do PN66, ale rok temu postanowiłem zacząć zbierać etykiety świąteczno-okolicznościowe z polski, mam około 100 sztuk. Jeśli kogoś interesuje wymiana takich etykiet to proszę o PW. Mam trochę takich etykiet w dublecie.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Zabrze wypuściło lekko zmienioną etykietę Superpiwosza. Facec ze zdjęcia zamienił kapelusz na czapkę Mikołaja. Ale pięknie to ta etykieta nie wygląda.
Carlsberg ma "ośnieżone" puszki. No i litrowe puchy Faxa są świąteczne. I to chyba tyle w tym roku.Last edited by adam16; 2002-12-19, 17:34.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
i Faxe i Carslberg posiadają świąteczne etykiety ale tylko na lokalnym duńskim rynkuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Świąteczne etykiety
Stary Kocurze,
o ile jeszcze tego nie zrobiłeś, to pogadaj z Heńkiem Marbachem z Chorzowa. On ma chyba największy w PL zbiór etykiet z motywem świątecznym (ale chyba bez Wielkanocy).
Więcej o Heńku i jego kolekcji znajdziesz w 2 numerze PIVARII.
pzdr
Comment
-
-
W piwnym sklepiku w Chorzowie jest sporo niemieckich piw z motywami świątecznymi. Szkoda tylko, że to same puszki.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Nie wiem czy jest to specjalne piwko ale nabyłem drogą kupna Faxe puszka 1l Christmas Beer
A puszka jest tak sympatyczna że chyba na jakiś czas ją zostawięKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Jak uzbieram takich puszek więcej to w przyszłym roku planuję zrobić Choinkę z nimi zamiast bombek. Tylko czekają mnie ciężkie negocjacje z moja Lepszą Połową.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment